Site Overlay

Múzeum és turizmus: együtt, egymásért – cégalapítási lehetőségek

A múzeumok szerepe a társadalomban és a gazdaságban, sőt még az oktatásban is kulcsfontosságú. A múzeumok őrzik a nemzeti és kultúrális értékeink egy részét, betekintést engednek régmúlt idők világába, a tudományba, a művészetekbe. Jelenlétük az oktatásban elengedhetetlen, a gyerekek történelmi, irodalmi, természettudományi és művészeti tanulmányaihoz mind csatlakozni képesek a múzeumok. Rengeteg országban láthatunk példát rá, és itthon is sok helyen van már jelen a múzeumpedagógia, ahol a gyerekek testközelből kapcsolódhatnak a megszerzett tudásanyagukkal. Gondoljunk csak bele, hogy mennyivel jobban megragad bennünk, ha élőben látunk egy Csontváry festményt, egy Kassák Lajos életét bemutató kiállítást, múmiákat és temetkezési szokásokat felelevenítő rajzokat vagy egy-egy érdekes és játékos fizikai kísérletet, mintha csak olvasnánk róla. Ez a múzeumok varázsereje, az ember belép, és egy másik korban és világban találja magát, éppen ezért rengeteg potenciállal bír.

A turizmus szempontjából sem szabad megfeledkezni egy-egy ország múzeum kínálatáról. Én például tisztán emlékszem a bécsi természettudományi múzeumra vagy a Glasgowban látott művészeti szekcióra, és a MNG-ben megrendezett Frida Khalo kiállításra. Ezek az emlékek megmaradnak, hiszen kapcsolódhatunk az adott nemzet kultúrális áramlatával. Az időszaki kiállítások és rendezvények pedig színesebbé tehetik az országunkban töltött hétköznapi életünket. Nem kellenek óriási ötletek, hiszen a múzeumok esetében egy apróbb szekció kiragadása is nagyon izgalmas lehet.

A falusu turizmus esetében a vidéki kisvállakozók is érvényesülhetnek, például a szülő falu és környékének népszokásait bemutató apró múzeummal, skanzennal akár. A lehetőségek tárháza szinte kimeríthetetlennek tűnik. Ha az embernek és pár barátjának már van egy jó ötlete, vagy egy már működő múzeumban dolgozik esetleg, amely mellé egy kiegészítő szolgáltatás gondolatát álmodták meg, teszem azt, akkor a Bt alapítás nagyon jó lehetőség lehet.

A topcegalapitas.eu/bt-alapitas egy olyan cégalapítási lehetőség, ahol akár ketten is elegen lehetünk a cselekvéshez. Hiszen nincs másra szükség, mint egy olyan főre, aki a belső tag, aki a pénzügyekért felelős a cégben és egy küsős tagra. Ha saját székhellyel rendelkezünk, akkor ingyenes Bt alapításra van lehetőségünk egy ügyvéd közreműködésével. Továbbá ingyenesen kapunk jogi segítséget a cégbíróság előtt, és még egy órás elbeszélgetés is adott. A bejegyzésről értesítést kapunk elektronikus úton, és ez mindössze 17.900 Ft-ba került nekünk.

topcegalapitas.eu/bt-alapitas
topcegalapitas.eu/bt-alapitas

Ha budapesti székhelyűek vagyunk, akkor szintén van mód ingyenes Bt alapításra. A tulajdoni lapunk a székhelyhez fog tartozni, ezentúl minden jogi segítséget ugyanúgy megkapunk, mint a fentiek esetében, de itt még extra szolgáltatásként 6+1 hónap ajándék székhelyszolgáltatáshoz juthatunk, illetve cégtáblát is kihelyeznek, valamint a levelezés bonyodalmait is átvállaják és irodát biztosítanak a számunka a tárgyaláshoz. Így ez a lehetőség is sok előnnyel jár, és még mindig nem milliókért, hanem 29.900Ft összegért. IPA mentes székhely esetén Újlengyeli székhelycsomagt is kaphatunk, és az ár itt sem vészes, mindössze 39.900Ft.

A topcegalapitas.eu/bt-alapitas oldal még abban is segít nekünk, hogy milyen cégnevet érdemes választani magunknak, és tájékoztat, hogy pontosan kik alapíthatnak Bt-t, milyen költségek léphetnek még fel, és hasonló értékes információkkal szolgál.

Tehát, ha már van egy remek ötlet, ami közösségi szempontból is építő, kreatív célokat szolgál, örökséget ad át, vagy egyszerűen csak szívügyünk, akkor nem kell félni a cégalapítás bonyodalmaitól, ezek szerint lehet egyszerűbben is, mint gondoltam.