Site Overlay

Ezért érdemes rendszeresen tisztítani a klímát az autóban

Nem vagyok egy nagy múzeum fanatikus, de azt gondolom, hogy vannak olyan műalkotások, képet, szobrok és felbecsülhetetlen eszmei értékkel bíró szellemi kincsek, amiket egyszer látni kell az életben. Ezért aztán, hogyha valamerre kirándulok, mindig megnézem mi az, ami csak ott van, amit csak ott lehet megnézni. Ezért hát természetesen bejártam már a különböző országok nagyvárosainak leghíresebb múzeumait, mint a Louvre-t, a British Museum-ot, a Hermitage-t, vagy a MET-et, de még akár holnapig sorolhatnám. A legjobban mégis az amerikai típusú múzeumok tetszettek, ahol mindig volt valaki olyan személy, általában nem tárlatvezető, hanem csak egy kedves önkéntes nyugdíjas, akinek valamilyen szoros kötődése volt az adott témához, ezért nagyon autentikus módon tudott róla mesélni – ettől az egész kapott egy interaktív jelleget, meg persze mindig volt egy csomó dolog, amit ki lehetett próbálni, megtaperolni vagy akár játszani is vele.

Ebben a szemléletben keresem itthon is azokat a múzeumokat, amik többet nyújtanak annál, mint hogy körbesétáljak valamit, amit megnézhetek és ennyi. Nem meglepő talán, hogy nem rég a Csodák Palotája felé fordította a család a kormányt. Igen ám, de odafelé egy egészen nem várt nehézséggel kellett szembenézni: a dugóval. Volt egy komolyabb baleset, aminek következtében beszorultunk az alsó rakpartra. Mondanom sem kell, hogy tűző napsütés, 35 fok, se előre, se hátra. Hát jó, akkor kapcsoljuk be a klímát. Hm, milyen kellemes illata van! Bizony, méghozzá azért, mert nem régiben tisztítottuk ki a megfelelő módon. Az olajwebshop.hu-ról szoktam rendelni klíma tisztító spay-t, bár azt hiszem elérhető már talán klímatisztító hab is. Szóval lényeg a lényeg, ezzel a tisztító szerrel időnként át kell keringetni a levegőztető rendszerét az autónak, és akkor egyrészt jó illat lesz a kocsiban, hogyha úgy alakul, hogy be kell indítani a légkondit – ez talán a kisebbik érv az eszköz mellett. Másrészt pedig ezek a szerek kitisztítják a szellőző rendszert és kifertőtlenítik, tehát a megtelepedett bacik, szennyeződések, a por és pollen mind távozik, és ezáltal egy tiszta és friss autót kaphatunk, ahol még egy masszív allergiás sem kap tüsszögő rohamot, hogyha netán nem elég lehúzni az ablakot és be kell kapcsolni a légkondit.

Mivel az én légutaim meglehetősen érzékenyek ezekre a porokra és pollenekre, ezért nálam mindig nagyon fontos, hogy megfelelően ki legyen tisztítva az autónak a szellőző rendszere. Ráadásul tényleg csak arról beszélünk, hogy rendelni kell hozzá egy klíma tisztító habot vagy spray-t, ami tényleg csak egy néhány ezres tétel, semmi komolyabb kiadás, és mondjuk 1-2 havonta átfújni vele a rendszert és egy kicsit megjáratni belső keringtetéssel a levegőt, hogy jól kitisztuljon az egész. Szerintem erre mindenkinek van 15 perce 1-2 havonta és óriási a különbség egy tiszta klíma és szellőző és egy koszos, poros között az utazás élményét illetően – nem csak allergiás szemmel! Ezért szerintem aki csak teheti, rendeljen be egy klíma tisztító habot vagy spray-t az olajwebshop.hu-ról aztán szépen fújja át a rendszert, hogyha beragad a dugóba az alsó rakparton egy kellemesen tüzes napon, akkor se patkoljon el a melegben és a porban.