Site Overlay

Minden nap lehet tanulni valami újat

Művészettörténész révén nem igazán vagyok otthon az autók világában. Természetesen nekem is van egy kicsi kocsim, de valójában nekem az a fontos, hogy mindig elvigyen A-ból B-be. Semmi egyéb. Abban szerintem mindenkivel egyetérthetünk, hogy az idei nyár is egyik napról a másikra köszöntött be a nyár, tehát amíg hétfő reggel még egy kis fűtét kellett nyomni az autómba, addig kedden már a klíma gombot kellett volna kapcsolgatni. Igen, kellett volna, ha működik. Nyilván akkor az ablakokat csutkáig letekerni, és próbálni nem megfőni a reggeli dugóban. Tudtam, hogy ez nem maradhat sokáig így, de fogalmam se volt, hogy kihez kéne fordulni, hiszen mint mondtam, nem vagyok autószakértő, inkább a műtárgyakról kérdezzetek.

Azon a napon volt pár körbevezetésem a múzeumban, ilyenkor pedig mindig megfeledkezem minden gondomról. A látogatók mindig nagyon kedvesek és nagyon érdeklődőek, gyakorta van, hogy a végén még beszélgetünk akár a látottakról, akár egyéb másról. Most is így történt, amikor egy férfi vicceskedve megjegyezte, hogy neki nagyon tetszett a kiállítás, de a légkondi mindent űberelt, ugyanis kint 30 fok van. Erre kontráztam, hogy én is idejárok hűsölni, mert pont ma konstatáltam, hogy az autómban nem működik a klíma! A férfi hirtelen felkapta a fejét és egy szalvétára a következő skiccelte: Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft.

Azt mondta, hogyha bármi autóval kapcsolatos gondom akad, akkor ne is keresgéljek, ők lesznek a legjobb megoldás. Megköszöntem a segítséget, bár hozzátettem, hogy nem igazán értek az autókhoz. Ekkor mondta, hogy semmi gond nem lesz, a Méta Autószerviz Kft-nél olyan emberek dolgoznak, akik profin tudnak kezelni mindenféle ügyfélt és nem fognak csak azért is szakszavakkal dobálózni, hogy megmutassák mennyire profik.

Mikor hazaértem, bepötyögtem a szalvétán lévő szavakat és a metaautoszerviz.hu oldalán találtam magam. Mielőtt nagyon belevetettem volna magam az oldalba, vettem egy mély levegőt és meggyőztem magam, hogy menni fog. És tudjátok mi történt? Tényleg ment! Na de nem azért, mert hirtelen megvilágosodtam és az autókról való lexikális tudásom hirtelen előtört, hanem azért, mert a metaautoszerviz.hu oldalon olyannyira közérthetően és teljesen egyértelműen vannak leírva a szolgáltatások, hogy tényleg nem kell hozzá különösebb szakértelem, egy mezei művészettörténész is minden egyes szót érteni fog belőle.

A weboldal nagyon ízlésesen van dizájnolva, leginkább királykék, sárga és a fehér színek dominálnak rajta, szóval az elsődleges színasszociáció tökéletes visszaadja ezt az autószervizes feelinget.

Rögtön a főoldal legtetején láthatjuk az elérhetőségeket, hogy melyik telefonszám tartozik a autókkal kapcsolatos szervizelésekkel és melyik a klímákkal kapcsolatos gondokkal. Azonban, mivel eléggé szimpatikus volt a weboldal, meg amúgy is kíváncsi fajta vagyok, ezért előbb szétnéztem a szolgáltatások között. Ahogy a férfi is leírta a szalvétámra, foglalkoznak, autószervizeléssel, futóműbeállítással, olaj cserével, autóklíma szervizeléssel, ez a Méta Autószerviz Kft.

Szóval a szolgáltatások között meg is találtam klímákra vonatkozó részt. Nagy meglepetésemre nem csak annyi infót találtam ezen az aloldalon, hogy mennyibe fog fájni a klíma javítása, hanem egy rövid, de annál informatívabb leírást arról, hogy miért nem szabad elhanyagolni a klímaberendezéseket, mi a karbantartás menete, illetve, hogy hogyan kell tölteni és fertőtleníteni azt.

Tehát, biztos te is hallottad már, hogy valaki nem szereti a klímát, mert megbetegszik tőle. Igen, van aki érzékenyebb rá, de a klíma egyébként nem csak ezért lehet veszélyes. Ugyanis, ha nincs megfelelően tisztítva és karbantartva, akkor a bacik és mindenféle gomba és kórokozó melegágya tud lenni konkrétan, amit használat közben tulajdonképpen szépen az arcunkba fújatunk. Nos, ez így nem valami gusztusosan, nem? Így tehát a weboldal szerint évente egyszer érdemes elvégezni egy fertőtlenítést, valamint ellenőriztetni a klímaberendezés töltöttségét.

Ami a töltöttséget illeti, ha nincs a megfelelő töltöttségi szinten, akkor akkor veszít a teljesítményképességéből, de a leghiperszuperebb rendszereknél és megtörténhet, közel 10-20%-kal és akkor van a jól ismert büdös dohos kellemetlen szag. Ám a rendellenesség nem csak ilyenkor észlelhető, hanem akkor is, ha zörög, kerreg, meg mindenféle fura hangot ad ki, amikor bekapcsoljuk. Mielőtt a klímát feltöltjük, ellenőrizni kell annak állapotát, aztán ügyelni kell persze a csatlakozási pontokra is, aztán miután a szemünkkel jól megvizsgáltuk, nitrogénes nyomással is figyeljük meg. Az ezután következő lépéseket én inkább a szakemberre bíznám, végül is pont ezért is kerestem fel őket, de alapvetően nem tűnik túl bonyolultnak, de mindenki jobban jár szerintem, ha Méta Autószerviz Kft. emberei bízzuk az ügyet.

Az oldal elmondása szerint ez az egész művelet nagyjából 1 óráig tart, tehát ha valaki szeretné még a helyszínen is megvárhatja, amíg végeznek.

Ez után a leírás után pedig szépen tételesen le van vezetve, hogy az egyes munkafolyamatoknak mennyi a díja, nem árulnak zsákbamacskát szerencsére, így mindenki tud előre kalkulálni, hogyan készüljön anyagilag.

Én nekem a +36 1 280 6567-es telefonszámot kellett felhívni, de ha valaki inkább a modern világ szülöttje online is felveheti velük a kapcsolatot, akár többféle módon is. Először is, ha üzenetet szeretnél nekik küldeni, akkor csupán annyi dolgod van, hogy rámész a kapcsolat fülre, és használva az egyszerűsített üzenetküldő rendszert, a neved és az e-mail címed megadásával írhatsz nekik. Ha nem vagy benne biztos, hogy a neked szükséges szervizelési munkálatok pontosan mennyibe fognak kerülni, akkor kérhetsz tőlük árajánlatot is. Ezt értelemszerűen az Árajánlat kérés aloldalon teheted meg. Itt értelemszerűen több adatot kell megadni, de ez igazából a pontosítást szolgálja csak. Illetve nyugi, nem arra kíváncsiak, hogy mi a vércukorszinted, magadról továbbra is csak a név, a telefonszám és az e-mail cím szükséges. A részletes adatmegadás a javítandó járművel kapcsolatos, majd a végén le kell írni, hogy milyen javításra van szükség.

Végül pedig, ha csak szimplán időpontot szeretnél foglalni, akkor arra is az ehhez megfelelő fülecskére kell kattintani. Itt ha jól értelmeztem a dolgokat, akkor foglalhatsz időpontot abroncs cserére, klíma töltésre, vagy defekt javításra, de akár mind a három munkálatra egyszerre. Első körben tehát megadod, hogy milyen munkálatra lenne szükséged, aztán még néhány infó a járműről, ami lehet motor, személyautó, vagy teherautó. Ha mindez megvan, láthatod, hogy milyen időpontok elérhetőek a számodra.

Összességében nagyon meg voltam elégedve a Méta Autószerviz munkájával. Profi kezekben volt a kicsi kocsim és már reggelente sem gyulladok meg a dugóban. A weboldalukat felüdülés volt olvasni, nagyon sok érdekességet tudtam meg, sőt a hírek között még pár cikkbe is belenéztem, az uraknak különösen ajánlom, számukra biztos nagyon érdekes lesz. Annak a férfinek pedig örök hálám, aki felírta a szalvétámra, hogy: Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft.