Site Overlay

A szépség minden értelemben lenyűgöz

Mindig is tudtam, hogy a művészetek területén szeretnék dolgozni, és nagyon boldog vagyok, hogy egy kis múzeum kurátora lehetek.

Egy kis kurátorcsapattal dolgozom, és mi vigyázunk a teljes művészeti gyűjteményre, amely festményeket, szobrokat és kerámiákat tartalmaz.

Van egy oktatási részlegünk is, amely helyi iskolák és közösségi csoportok számára szervez workshopokat.

A munkámhoz tartozik a gyűjtemény kutatása, a kiállítások tervezése és a művészekkel való együttműködés az új megbízásokon. Emellett olyan eseményeket is tervezek, mint a látogatóknak szóló előadások és túrák, amelyek segítenek nekik jobban megérteni, hogy mit is néznek.

A munka nagyon stresszes tud lenni, különösen a költségvetési megszorítások miatt, de imádom, hogy saját kiállításokat kurátorkodhatok, és segíthetek az embereknek értékelni a művészetet.

Nincs konkrét tanácsom azoknak, akik múzeumokban vagy galériákban szeretnének dolgozni, de azt mondanám, hogy a művészettörténeti vagy írói órák elvégzése mindenképpen segítene abban, hogy úgymond “betegye a lábát az ajtóba”. Továbbá, ha már dolgozol egy múzeumban vagy galériában, keress gyakornoki állásokat az iskolai szünetekben és a nyári szünetben. Egyik csoporttársamnak is így lett anno még diploma előtt munkája.

Amikor megkérdezzük az embereket, hogy mivel foglalkoznak, általában a karrierjüket a munkakörükre gondolnak (pl. könyvelő vagy ügyvéd). De amikor megkérdezik tőlem, hogy mivel foglalkozom, azt mondom, hogy művész vagyok, aki múzeumokban dolgozik.

Véleményem szerint a legjobb módja annak, hogy leírjuk, mit jelent kurátornak lenni, az, hogy “válogatni”. A kurátor feladata az, hogy a világ számos különböző művészének munkáit kiválogassa, és azokat egy múzeumban vagy galériában kiállítandó kiállításba állítsa össze.

Szeretem, hogy megoszthatom másokkal a tudásomat és a művészet iránti szenvedélyemet, de az is nagyszerű, hogy új kiállításokat hozhatok létre.

Florence BIO anti-aging hidratáló arckrém 100 ml - Florence® Biokozmetikumok

Szabadidőmben szeretek olvasni és a barátaimmal szórakozni. Nem csak a munkám során, de a szabadidőm során is a kultúra fogyasztása az egyik elsődleges szórakozási formám.

A szépség lenyűgöz, legyen szó egy műalkotásról vagy egy személyről. De nem gondolom, hogy csak az lehet szép, ami a tökéleteshez közelít, sőt. A legtöbb művész nem a tökéletes szépséget keresi és akarja láttatni.

Ellenben a szépségápolás terén igenis a tökéletességre törekszem, ezért is használok előszeretettel olyan biokozmetikumokat, mint a Florence bio termékcsaládja.

A Florence® kozmetikumok organikus összetevőkből készülnek, és nem tesztelik állatokon.

A Florence® kozmetikumok Olaszországban készülnek. A Florence® kozmetikumok nem tartalmaznak kémiai tartósítószereket vagy mesterséges anyagokat, amelyek bőrirritációt vagy allergiát okozhatnak.

A Florence® kozmetikumok nem tartalmaznak szintetikus illatanyagokat, színezékeket vagy más potenciálisan káros anyagokat. A Florence® Cosmetics az olasz AIAB (Associazione Italiana Agricoltura Biologica) biominősítéssel rendelkezik, amely tanúsítja, hogy a bio összetevők ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak, amelyekben tilos a növényvédő szerek használata. A termék a bio-előírásoknak megfelelően készül (azaz csak a bio-nyilvántartásban regisztrált összetevőkből), és mentes az olyan vegyi anyagoktól, amelyek bezavarhatnának a termék összetételébe.

A Florence® kozmetikumok kiváló minőségű összetevőket rejtenek. Ezeket a termékeket úgy tervezték, hogy védjék a bőrt, maximális hidratáltságot és ápoltságot biztosítsanak neki és fokozzák annak természetes szépségét. A Florence® C-vitamin szérum használatával bőre egészséges, sima és élettel telien szép lesz.

A blog segítségével számos olyan információval lehetünk gazdagabbak az alapanyagokra és a bio termékekre vonatkozóan, amelyek segíthetnek a választásban, amennyiben vásárolni szeretnénk az oldalról

A Florence® C-vitamin szérum egy könnyű, antioxidánsokkal dúsított formula, amely több módon is kifejti áldásos hatásait. Csökkenti az öregedés jeleit és a nap okozta károsodásokat, miközben fokozza a kollagéntermelést. Arcra és dekoltázsra is bátran használható.

A kollagén a bőr legfontosabb fehérjéje. Ez alkotja azt a vázszerkezetet, amely a bőr rugalmasságát és szilárdságát adja. Ahogy öregszünk, szervezetünk kevesebb kollagént termel, ami miatt a bőr veszít feszességéből és rugalmasságából. Ez ráncokhoz és finom vonalakhoz vezet. Többek között ezen a problémán is segít a C-vitaminos szérum.

A C-vitamin az egyik legfontosabb antioxidáns. Védi a kollagénvázat a káros szabad gyökökkel szemben, és támogatja a szervezet kollagéntermelését. Segít hosszabb ideig stabilan tartani a kollagénvázat, így lassítja a bőr természetes öregedési folyamatát.

A C-vitamin számos gyümölcsben és zöldségben megtalálható, többek között a narancsban, a citromban, a piros paprikában és a paradicsomban. De elegendő most a C-vitaminos szérumot beszereznie. Emellett kiemelkedik a Florence BIO anti-aging hidratáló arckrém 100 ml – Florence® Biokozmetikumok kínálatában. A szabad gyökök olyan agresszív molekulák, amelyek a szervezetben a normál anyagcsere eredményeként képződnek. Megtámadják a sejtjeinket, és károsítják a DNS-üket. Ez azt jelenti, hogy felgyorsíthatják a bőr öregedési folyamatait. Ezek ellen életmódbeli változtatásokkal és kiváló biokozmetikumokkal, megfelelő arcápolási rutinnal is védekezhetünk, így érdemes ezért ezeket mielőtt beépíteni a mindennapjainkba, megéri.

A természetes kozmetikumokban a természetes összetevők származhatnak nem biotermesztett növényekből vagy olyan gazdaságokban nevelt állatokból, ahol nem használtak hormonokat. Az összetevő forrásától függetlenül minden natúr kozmetikum kémiai összetevők felhasználásával készül.

Ezért használjuk inkább az “organikus” vagy “bio” kifejezést a “természetes” helyett, amikor ezeket a termékeket leírjuk. Ezek a kifejezések jobban tükrözik azt, ahogyan ezeket a termékeket előállítják, és azt, hogy milyen hatással vannak az egészségünkre és a környezetünkre.

A “természetes” kifejezés nem szabályozott, és különböző értelmezésekkel bírhat. A natúr kozmetikumok esetében a felhasznált természetes összetevők származhatnak nem organikus gazdálkodásból. Ezért egy “100%-ban természetes” gyümölcsalapú kozmetikum például lehet, hogy műtrágyákkal kezelt gyümölcsökből készült, így már semmiképp nem minősül ökológiai terméknek. A Florence BIO anti-aging hidratáló arckrém 100 ml – Florence® Biokozmetikumok azonban nem csak bőr, de környezetbarátak is, így bátran használhatja mindenki.

Többféle kozmetikum létezik: kizárólag természetes összetevőket tartalmazó kozmetikumok; kizárólag mesterséges összetevőket tartalmazó kozmetikumok; természetes és mesterséges összetevőket tartalmazó kozmetikumok. A bio- és natúr kozmetikumok kifejezetten ajánlottak az érzékeny bőrű és allergiás emberek számára, mivel kevesebb mellékhatással vagy potenciális irritációval járnak, mint a laboratóriumokban előállított kozmetikumok. Környezetbarátabbak is, mert nem tartalmaznak olyan vegyi anyagokat illetve növényvédő szereket, amelyek károsak lehetnek a környezetre nézve, illetve árthatnak az állatoknak vagy az embereknek. A Florence BIO anti-aging hidratáló arckrém 100 ml – Florence® Biokozmetikumok biztos nem ártalmasak semmilyen élőlényre nézve.

A tisztítás minden arcápolási rutin alapvető lépése, mivel segít eltávolítani a szennyeződéseket a bőrből, és előkészíti a bőrt a krémek és szérumok vagy maszkok számára.

A tisztítás történhet szappanok, lemosók vagy habzó gélek használatával. A választás a bőrtípustól és a személyes preferenciáktól függ. Mindig olyan termékeket használjunk, amelyeket kifejezetten a mi bőrtípusunkra terveztek, mivel ezek kevesebb irritáló anyagot és több hidratáló összetevőt tartalmaznak, mint az általános célú kozmetikumok. Ha érzékeny vagy pattanásokra hajlamos a bőrünk, válasszunk olyan tisztítószereket, amelyek gyengédek és nem szárítanak (pl. gél tisztítószerek). Érdemes bio minősítésű kozmetikumokat használni, hiszen így biztosak lehetünk benne, hogy olyan kiváló hatóanyagokat juttatunk be a bőrünkbe, amelyek ráadásul ellenőrzött forrásból származnak, legtöbbjük környezetbarát és vegán is.

Az én egyik személyes kedvencem a Florence BIO anti-aging hidratáló arckrém 100 ml – Florence® Biokozmetikumok boltjában. Mindig innen töltöm fel a készleteimet, ha kifogytam, és érdemes kipróbálni a komplett termékcsaládot, de ha csak a blogot olvasgatnád, akkor is nagyon tudom ajánlani az oldalt!