Site Overlay

A művészet fellelhető akár egy szelfiben is

Az ember mindig is hagyott maga után valamilyen nyomott, főként azokon a helyeken, ahol gyakrabban járt. Ahol pedig jobban virágzott a gazdaság, ott még támogatva is volt a kultúra, így még több művészeti kincset lelhetünk fel.

A művészet mindenhol ott van. A csodálatos palotákban, templomokban, kastélyokban, várakban és egyéb épületekben. A turizmussal pedig már több évszázada hozta-vitte az emberiség a különféle kincseket, hiszen a tehetős családok gyakran átutazták akár a kontinenseket is, és különféle kulturális remekekkel tértek vissza. Ezek a festmények és szobrok is megannyi ismeretet, érdekességet hordoznak magukkal.

Ahogyan a múltban, a jelenben is azon vagyunk, hogy minél több mindent megőrizhessünk magunknak, és a jövő nemzedékének. De nem kell mindig olyan komolyan a művészeti irányban gondolkodni, hiszen egy egyszerű fotóval is nyomot hagyunk.

Így van ez a szelfikkel is. Nem is gondolnánk, hogy egy-egy ilyen fotó mennyi művészeti elemet, vonást rejt magában, és milyen információkkal szolgálhat a jelenünkről a jövőben.

Mindig is támogattam a művészetek minden irányzatát, így a ma divatos szelfi készítésnek sem vagyok az ellenzője. A minap pedig belefutottam egy hirdetésbe, ami különféle fotófalat kínált szelfi gépek bérlésénél.

A szelfi gép egy olyan készülék, vagyis konkrétan egy dobozba zárt digitális fényképezőgépről van szó, amivel azonnal lehet készíteni szelfiket akár egyedül akár csapatosan. A fotófal lényege pedig az, hogy különféle hátteret biztosítson ezzel a géppel készített fotókhoz. Nagyon sok lehetőség rejlik egy ilyen eszközben, el is mentettem magamnak az oldalt, a jövőben biztos, hogy fogok ezzel a lehetőséggel élni.

A színes fotó hátterek segítségével egységes megjelenést lehet biztostani, vagy egy konkrét témára lehet építeni ezt a szelfizést. Természetesen itt ne az otthon készített szelfikre gondoljatok, ez annál több. Egyrészt az említett fotófal miatt, másrészt pedig, ha egy rendezvényre vagy eseményre, mint például egy kulturális összejövetel, esküvő, csapatépítő, egyéb céges rendezvény, fesztivál szervezésén törjük a fejünket, akkor ez egy rendkívül szuper és egyedi megoldás lehet arra, hogy összehozza a társaságot. Arról se feledkezzünk meg, hogy az általunk készített szelfik sokszor bemozdulnak, a szelfi gépben pedig a fényképezőgép fixálva van, nem tud bemozdulni, így garantáltan minden kép éles és jó minőségű lesz.

Mivel az elkészített fotókat azonnal ki is nyomtatja a szelfi gép, így már is van a kezünkben egy maradandó emlék, ami ki tudja, hol fog kikötni sok-sok év elteltével. Soha nem lehet tudni, hogy évtizedek, évszázadok múlva mi lesz az, ami kulturális emlékként fog egy múzeumban megjelenni, így még az is lehet, hogy egy rendezvényen készített szelfinkkel fog ez megtörténni.

A fotófalat egyébként a szelfi géppel együtt kihozza a cég, és fel is állítja még az esemény megkezdése előtti órában, ráadásul egy alkalmazott az esemény végéig marad, így nekünk nincs más dolgunk, mint a rendezvényünk házigazdájának lenni, és örömmel elkönyvelni a kreatív elemünk sikerét.

A fotók a nyomtatott formán kívül digitálisan is megkapjuk, amivel bármilyen rendezvény, cég ismertebbé válhat a közösségi oldalakon való megosztásoknak köszönhetően. Egyébként akár egy írói találkozón is el tudom képzelni, ahol az egyik sarokban felállított szelfi gép segítségével lehet közös minőségi szelfiket készíteni az íróval.

fotófal