Site Overlay

Csípős műtárgyak

Pár héttel ezelőtt voltunk egy nagyon érdekes kiállításon a barátaimmal. Illetve, nem is voltunk, de ezt mindjárt elmesélem. A reklámok és a feliratok mind azt hirdették, hogy magyar hagyományőrzők által készített festményeket és rajzokat fogunk látni, noha ez nem igazán volt így.

Már a fogadtatásunk is igen szokatlan volt, mert nem igazán múzeumi teremőrnek, vagy dolgozónak látszó emberek kérték el tőlünk a jegyet. Sőt, nem is kértek jegyet, csak egy üdvözlő itallal és rendkívül széles mosollyal köszöntöttek, ismeretlenségünk ellenére.

Ezután bevezettek minket egy hímzett terítőkkel teli szobába, és zsíros ételekkel, valamint csípős paprikával kínáltak bennünket.

Ekkor már tudtuk, hogy biztosan rossz helyen járunk. Erre persze már hamarabb is rájöhettünk volna, de ha az embert nagy meglepetés éri, nem mindig forognak olyan gyorsan a fejében lévő kerekei.

Így tehát nem tudtuk magunkat megkímélni attól, hogy két órán keresztül különféle paprikákat kelljen megkóstolnunk, és olyan történeteket kelljen hallanunk, amiket igazán nem akartunk.

Meglehetősen paprikás volt a hangulat, de végül valahogy sikerült kikeverednünk a szituációból.

Mikor kiértünk az udvarra, akkor láttuk meg a szemben lévő házat, ahol az általunk előzetesen keresett kiállítás kerül majd megrendezésre. Valójában csak az időpontot néztük el: a kiállítás ugyanis egy hónappal később lesz csak elérhető.

Hazafelé arra gondoltunk, hogy valamiképpen felül kéne írni ezt a paprikás élményt.

Ezért beírtuk a keresőbe a “chili webshop” – kifejezést, és reméltük, hogy mihamarabb rábukkanunk valamire, ami segíthet velünk elfeledtetni a rossz ízű, csípős élményt.

Így találtunk rá a pazarshop.hu nevű weblapra, ahol temérdek féle chili szósszal volt szerencsénk találkozni.

Volt ott fokhagymás chipotle chiliszósz, carolina reaper mangó mustárszósz, illetve szilvás chiliszósz is, és ez még korántsem a teljes kínálat.

A pazarshop.hu ugyanis nem pusztán egy chili webshop: energiaitalokat, prémium vizeket, továbbá különféle fűszersókat is éppúgy találhatunk ott, mint például, chiliszószokat.

A mi tetszésünket azonban, leginkább a Cherry Terror nevet viselő chiliszósz nyerte el.

Nem tudtuk pontosan megindokolni, hogy a pazarshop.hu-nak miért pont ez a terméke tűnik a legszimpatikusabbnak, de nem is kérte számon rajtunk semmi.

Az oldalon lévő termékleírásból azt is megtudhattuk, hogy a Cherry Terror a Trinidad Scorpion paprika, illetve a cseresznye édes-fűszeres ötvözete.

Nem árt persze, ha óvatosak vagyunk, hiszen ez a chiliszósz – a neve ellenére – rettentően erős a frissessége és a gyümölcsössége mellett: a Trinidad Scorpion ugyanis a világ egyik legcsípősebb chili paprikája.

Ez persze nem gátolt meg minket abban, hogy benevezzünk egy adagra: meg is rendeltünk ezt a fajta chiliszószt a pazarshop.hu-ról.

Szerencsére, nem kellett túl sokat várni a szósz érkezéséig. Rendeztünk egy kisebb grill partit, hogy a lehető legteljesebb ízélményben lehessen részünk.

Salátát is készítettünk, na meg persze mártogatni való hasábburgonyát, amit az asztal közepén helyeztünk el, a szósz mellett.

Kicsit féltünk az első falat előtt, de úgy voltunk vele, hogy a hagyományőrzők által adott paprikánál biztosan finomabb lesz.

Hála Istennek, ez így is történt: mindannyiunknak nagyon ízlett a Cherry Terror, és tüzet azért nem okádtunk tőle.

Ha ismét valami csípősre fogunk vágyni, száz százalék, hogy a pazarshop.hu valamelyik ízletes chiliszószát fogjuk választani.