Site Overlay

Restaurátor kollégámnak telefon szerviz kellett, de mielőbb

Balesetek bárkivel előfordulnak, ezt mindannyian tudjuk. Akár otthon, akár munka közben, bárkivel megtörténhet, hogy kárt okoz akár saját magában, akár valamilyen vagyontárgyában. Különösen akkor, ha gépekkel, szerszámokkal, vegyszerekkel dolgozik az ember. Tudom, hiszen magam is ilyesféle munkakörben tevékenykedem – egy múzeum restaurátor csapatának vagyok a tagja. Az a feladatunk, hogy a műkincseket megőrizzük, és olyan állapotba hozzuk, hogy azok még sokáig kitűnő állapotban legyenek, illetve bármikor ki lehessen állítani őket. Négyen dolgozunk a műhelyben, és gyakran fordulnak meg a kezünk alatt igen elhasználódott, rongyos, rozsdás darabok. Sokszor kell pótolnunk őket itt-ott, persze úgy, hogy az ne legyen feltűnő, ehhez pedig olykor igen spéci dolgokat kell használnunk.

Így történt egyszer, hogy az egyik munkatársam éppen savval igyekezett nemkívánatos rétegeket eltávolítani egy darabról, amikor tett egy rossz mozdulatot, és a vegyszer rácsöppent az asztalon lévő telefonjára. Percekkel később vette csak észre, amikor a folyadék már gyakorlatilag tönkretette a kijelzőjét, ő pedig nagyon elkeseredett, mert nagyon nem hiányzott neki egy ilyen kiadás, és új telefont se tervezett venni mostanság. És így várhatott, amíg hazaér, és utána tud nézni, hol van a városban megbízható, elfogadható áron dolgozó telefon szerviz, ahol rövid időn belül kicserélik neki a kijelzőt. Vagyis várhatott volna, ha nem vagyok ott, és nem segítek neki azonnal a keresésben.

Találtam is hamar egy igen biztatót, ami tőlünk nem is olyan messze, Újbudán található. Az LCDFIX egy olyan telefon szerviz, ahol rengeteg márkát és típust javítanak, az “almás telefonoktól” kezdve a csúcsmodern távol-keleti modellekig. Azonnali megoldást kínálnak versenyképes áron, prémium minőségben – pontosan azt, amire a kollégának szüksége volt! Csak ki kell választani, hogy milyen gyártótól származó és milyen típusú telefont szeretnél javíttatni, és az oldalon rögtön meg is tudod nézni, mennyibe fog kerülni a kijelző cseréje! Egy ilyen felkészült telefon szerviz biztos, hogy nem fogja cserben hagyni a munkatársunkat, ebben biztos voltam! Nagyon hálás is volt az infóért, felírta a címet, és még aznap délután felkereste őket.

Másnap már nagy örömmel jött be dolgozni, és mutatta, hogy milyen remek munkát végeztek az LCDFIX telefon szerviznél. Nyoma sem volt a savas incidensnek, mintha csak egy új készüléket vásárolt volna magának! Elmondta, hogy rettentő kedvesek és segítőkészek voltak, és végtelen szakértelemmel cserélték ki neki a kijelzőt igen rövid idő alatt. És egyáltalán nem is kellett akkora összeget otthagynia, mint amire elsőre számított. Azt mondta, nekünk is csak javasolni tudja, hogy hozzájuk forduljunk, ha netán nekünk is betörne vagy megrongálódna a telefonunk, itt szinte biztosan képesek lesznek megjavítani. Igazából örülök is kicsit, mert mindig jó, ha ilyen kincset talál az ember, és ha hasonló bajba kerül, akkor rögtön tudja, hová is forduljon.