Site Overlay

A munka után egy kis vizes pánik várt rám

Kulturális menedzsernek lenni nagyon érdekes, de összetett és kimerítő munka is. Nagyon fontosnak tartom a fiatalok érzékenyítését, többek között a múzeumpedagógián és művészetpedagógián keresztül. Gyermekkoromban olyan gyakran jártam múzeumba, amilyen gyakran csak lehetett, mert apám történelemtanár volt, és a helyi múzeumban dolgozott. Szenvedélyesen szerette a természettudományt, és minden héten meglátogattam őt a múzeumban. Imádtam! Amikor felnőttem, nem véletlen, hogy egy kulturális intézmény alkalmazottja lettem. A munkám abból áll, hogy koordinálom a múzeum különböző részlegeit, kezelem a költségvetést, és gondoskodom arról, hogy minden zökkenőmentesen működjön. Ez rengeteg munka! Vannak például kiállítások, amelyeket meg kell szervezni és irányítani kell, valamint oktatási műhelymunkák gyerekekkel vagy felnőttekkel. A tevékenységek sokszínűsége teszi ezt a munkát rendkívül érdekessé, de egyben nagyon megterhelővé is.

Az egyik legfontosabb dolog számomra a munkámban az, hogy az embereknek jó érzést tudok adni. Ezt az érzést bármilyen olyan tevékenységen keresztül el lehet érni, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy kifejezzék saját kreativitásukat, vagy olyan oktatási programokon keresztül, amelyek által új dolgokat fedezhetnek fel, vagy többet tudhatnak meg a közös örökségeinkről. A helyi művészeti vezetők gyakran kérdezik tőlem, hogyan tudjuk a fiatalokat a múzeumokon vagy művészeti galériákon keresztül a kultúra iránt érdekeltté tenni. Ennek sokféle módja van: műhelymunkák vagy tevékenységek révén, ahol kísérletezhetnek az anyagokkal; vendégelőadók meghívásával, akik eljönnek a múzeumba, és beszélnek a tapasztalataikról, rendezvények, például kiállítások vagy koncertek szervezésével, érdekes előadások tartásával különböző témákról – a lista végtelen.

Szeretném minél több program előtt kinyitni a múzeumot, hogy kicsit újraértelmezhessük ennek a fogalmát. Szerintem nem egy olyan helynek kell lennie, ahol pisszenni sem lehet, hanem épp egy olyannak, ahol elmerülhetünk a művészetben, az emlékekben és szabadjára engedhetjük a kreativitásunkat. A másik nagy célom, hogy a kortárs alkotások is legalább olyan népszerűségre tegyenek szert, mint a klasszikus művek. Persze ez egy óriási cél, de azt gondolom, helyi szinten tudom ezt a hozzáállást képviselni és népszerűsíteni.

A feladataim sora persze nem ér véget a délután során, otthon jön a “második műszak” – a legutóbb a vízhálózattal gyűlt meg a bajom, ezért sürgősen segítségre volt szükségem. Mivel nem ismerek szerelőket Budapesten, ezért legjobbnak láttam, ha a keresőt hívom ez alkalommal segítségül. Be is írtam, hogy “SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében”. Az első oldal, ami szemet szúrt, a mobilvizszerelo.hu site volt, így gyorsan meg is nyitottam – bíztam benne, hogy megvan a megoldás a problémámra. Hála az égnek így is történt! Mivel nekem fontos szempont volt, hogy lehetőleg gyorsan érkezzen a szakember, ezért nagyon megörültem, amikor láttam, hogy akár egy órán belül meg tudnak érkezni a weboldalon felsorolt Pest megyei településekre, illetve a fővárosban is tudják ezt az időt tartani. Pontosan erre volt szükségem, így miután a kezdőlapot gyorsan átfutottam a szememmel, tárcsáztam is a megadott telefonszámot. Itt feltettek néhány kérdést, ami ahhoz kellett, hogy valamennyire felmérjék, mi lehet a probléma, milyen eszközök szükségesek a megoldáshoz, milyen maga az ingatlan, stb. Aztán mondták, hogy tudnak is indulni, van szabad szakemberük, aki egy órán belül már nálam lesz. Na ezt nevezem, ez tényleg SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében! Micsoda ügyeleti, gyors működés.

Amikor a szakember kiért, egyből meg is kezdte a munkát, és amiért külön nagyon hálás vagyok, az az, hogy abszolút partnerként kezelt, és elmagyarázott mindent, ami épp történik, és annak az okát is. Közben átbeszéltük, mire érdemes figyelnem a jövőben, és a weboldalukon belül figyelmembe ajánlott egy-két írást, ami szintén kifejezetten aktuális lehet számomra. Igen, talán ezt még nem említettem, a weboldalukon nem csak az “SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében” szöveg fogad, hanem részletes infókat kapunk a vállalt szolgáltatásokkal kapcsolatosan is. A csatornázás, csatornakamerázás csőtörés esetén lehet aktuális, míg a mindennapi vízszerelési feladatok és a duguláselhárítás egy teljesen más kategória, de ezekhez is nagyon jól értenek. Ha valamit telepíteni, üzembe helyezni vagy ellenőrizni kell, akkor is nyugodt szívvel fordulhatunk hozzájuk. És emellett ott van a fűtésszerelés is: ehhez is értenek. Ezzel kapcsolatban érdemes azt is tudni, hogy teljesen más tudást igényel az, ha magában a fűtésrendszerben van a hiba, vagy ha az eszközben, azaz a kazánban. A jó hír az, hogy itt mindkettőhöz találunk megfelelő szakembert! A konvektor problémázik, a kombi kazánra kéne ránézni, vagy nem működik a radiátor? Mindenre van megoldás. Ráadásul így fűtésszezonban igencsak sürgős is a hiba orvoslása, ezért ez S. O. S. kiérkezés ismételten nagyon jól jön, csakúgy, mint a vízzel kapcsolatos szerelések esetén. Tehát akár egy profi és készséges vízszerelőre, akár olyan fűtésszerelőre van szükségünk, aki a fűtőtesthez és/vagy a fűtésrendszerhez ért, akkor a mobilvizszerelo.hu-n nagyon jó helyen járunk.

Korábban nem is gondoltam, hogy ilyen könnyen elérhető az SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében. Ha másoknak is tudok ezzel az információval segíteni, és megkímélni őket pár álmatlan éjszakától, akkor már megérte. Szeretem megosztani a pozitív tapasztalataimat egyfajta ajánlóként a különböző termékekről és szolgáltatásokról, és ez a mobilvizszerelo.hu-val sincsen másként. Bátran ajánlom tehát őket mindenkinek, akinek probléma akad a vízhálózatában vagy a fűtésrendszerével. Fentebb részleteztem, hogy milyen dolgokkal kereshetitek őket, de nyugodtan ismerkedhettek a munkájukkal a weboldalukon is. Az elvégzett munkájukkal kapcsolatban csak a legjobbakról tudok beszámolni, és bár ott a rá vállalt garancia, de még nem volt rá szükségem, mert azóta is minden szuperül működik. Remélem, hogy ez így is marad – de ha esetleg mégsem, akkor már tudom, hogy a mobilvizszerelo.hu csapatához kell fordulnom!