Site Overlay

Ahogy a művészetre, úgy az energetikai tanúsítványra sem árt a garancia

Pár hete találkoztam egy régi barátnőmmel, Rékával, aki mindig is pár méterrel a felhők felett járt, mert afféle művészlélek volt. Művészeti iskolába járt már kisgyerekkora óta, de a harmincas éveiben sem tudta lekötni semmi más, csak a művészet, s ennek megfelelően az életét is így rendezte be, hol fesztiválokon, hol mozikban dolgozott, most pedig, immár 2 éve, egy múzeumban.

Kicsit egyébként mindig is irigyeltem őt, pontosabban azt a képességét, hogy az élet praktikus dolgait lazán tudja venni, nem aggódik semmin.

A képzőművészetről, a színházról, a zenéről úgy tudott beszélni, olyan lelkesedéssel, hogy gyakran én is elmentem az adott darabra, kiállításra vagy koncertre, mert nem lehetett ellenállni a kísértésnek, és meg kell mondjam, hogy sosem jártam rosszul, ha rá hallgattam. Egy szóval Réka véleménye nekem mindig afféle garanciát jelentett arra, hogy nem fogok csalódni.

Legutóbb például a Get out című filmről beszélgettünk, s persze azt is nyomban be kellett szereznem, de nem is bántam meg, mert Jordan Peele tényleg zseniális horrorfilmet rendezett. Sőt, ezúttal végre én is tudtam viszonozni Réka ajánlását, még ha kicsit másképp is.

Kiderült ugyanis, hogy Réka testvére, Annamari el akarta éppen adni a lakását, és elég sok előkészületet meg is tett már ehhez, az azonban váratlanul érte, hogy energetikai tanúsítvány is kell az eladáshoz, s teljesen tanácstalan volt, hogy honnan is kéne ilyesmit beszerezni. Nekem viszont egy kollégám, Jani nemrég pont hasonló cipőben járt, és hosszan keresgélt energetikai tanúsítvány árak ügyében, hogy megtalálja a legjobb ajánlatot.

Így bukkant aztán rá egy olyan cégre, ahol nemcsak hogy árgaranciát vállalnak, de mindenféle felár nélkül még a 24 órán belüli eredményt is garantálják. Ha pedig valamiért nagyon fontos, hogy a tanúsítvány még ennél is hamarabb készüljön el, akkor akár a 12 órás kiállítást is tudják vállalni. Az energetikai tanúsítvány áraknak egyébként még is utánanéztem külön, mert nagy szkeptikus vagyok, de én is azt láttam, hogy valóban az ő ajánlatuk a legjobb.

Jani amúgy azt mondta nekem, hogy az árgarancia és a gyorsaság mellett a kedves, segítőkész, profi dolgozók jelenléte is maximálisan emellett a szolgáltató mellett szól, s ráadásul minden megrendelés mellé adnak még egy négyezer forint értékű kisokost is, amiben temérdek hasznos és naprakész információ található ingatlannal kapcsolatos ügyekkel kapcsolatban.

Szóval Rékának meg is adtam aznap a cég weboldalát, s két nappal azután, hogy megnéztem a Jordan Peele filmet, Rékától már jött is az üzenet, hogy nagyon köszönik a tippet, mert Annamari már meg is kapta a tanúsítványt, és minden a lehető leggördülékenyebben ment.