Site Overlay

A múzeumunkért nem kell a keresőben a harmadik oldalra lapozni

Osztálykirándulások során sokszor látogattunk meg múzeumokat. Talán ezért tartottam magamat ilyen sokáig távol tőlük. Eléggé meghatározott az az emlék, hogy a múzeumlátogatás mindig kényszer volt. Ráadásul nem gondolom azt, hogy ez egy kifejezetten jó program osztálykirándulás számára. Csak bele kell gondolnunk abba, hogy a gyerekek, kirándulás során nem igazán irányítható állapotban vannak. Izgalmakat szeretnének, falat mászni, ugrálni, nem pedig képeket és szobrokat nézni a múzeumban.

Szerencsére azonban később benőtt a fejem lágya, és rávettem magamat párszor arra, hogy elmenjek egy múzeumba. Hihetetlen jó döntés volt, mert rájöttem, hogy a múzeumokat leginkább egyedül lehet élvezni. Nem sürget senki, nem kell azon aggódni, hogy a másiknak tetszik-e egyáltalán az a kép, amit nézel. Csak ülhetsz nyugodtan, akár egy fél órán keresztül is egy festmény előtt és senki nem fog rád szólni.

Volt egy kis múzeum a községünkben, aminek kiváló választéka volt helytörténeti emlékekből, illetve különböző kortárs festményekből is. Szerettem volna, ha többen tudnának erről a múzeumról, úgyhogy kitaláltam, hogy csinálok neki egy weboldalt. Igen ám, de ezzel még nem értünk el semmit az internet világában. A múzeumunk nagy eséllyel valahol a hatodik lapon lesz majd a keresési találatok között. Ezért is bíztam meg a keresőoptimalizálás és a honlap készítés ügyében a Keresőben Első nevű céget.

Sokan nem is gondolnak bele abba, hogy tényleg nem elég csak simán létrehozni egy honlapot. Mikor már készítjük, akkor is oda kell figyelnünk apró ecsetvonásokra és részletekre, amik meg fogják határozni azt, hogy milyen helyet foglalunk majd el a keresőben. A Keresőben Első cégnél pedig az összes ilyen folyamattal tisztában vannak és úgy végzik el a munkájukat, hogy nekünk semmit nem kell pluszban tennünk.

Mint mondtam, sokaknak már idegen az a koncepció is, hogy az internetet algoritmusok irányítják. A Keresőben Első honlapján azonban részletes tájékoztatást kaphatunk arról, hogy mik a legfontosabb dolgok, amikre ügyelni kell, mikor létrehozunk egy honlapot a cégünk számára. Ezeket a bonyolult témákat pedig olyan nyelvezettel fejtik ki, hogy a teljesen szakavatatlan is meg fogja érteni. Én is az voltam, mikor először felléptem az oldalukra és, mikor a végére értem a tájékoztató szövegnek, már többé-kevésbé tisztában voltam azzal, hogy miért is fontos a szolgáltatás, amit nyújtanak.

A Keresőben Első mellett rengeteg érv szól még azonkívül is, hogy nagyon értik azt, amit csinálnak. A legnagyobb pozitívumuk talán az, hogy nagyon könnyedén lehet velük kapcsolatot tartani. Mikor fellépünk a kezdőlapra, már rögtön láthatjuk a telefonszámukat és az e-mail címüket. Tehát, ha tudjuk miért jöttünk és esetleg csak elfelejtettük a számukat, azonnal meg fogjuk találni. A telefonos ügyfélszolgáltnál pedig szinte sosem kell túl sokat várni. Az ügyintézők ráadásul kedvesek és segítőkészek. Az e-mailekre is még a megírás napján választ kaphatunk, ha munkanapon küldtük el nekik.

Nekem páratlan volt ez a hozzáállás és teljes mértékben meggyőztek arról, hogy hosszú időre igénybe vegyem a szolgáltatásukat. Egyet tudok érteni én is azokkal a pozitív véleményekkel, amiket az oldalukon olvashatunk. Ezeket egyébként más cégek vezetői írták, akiknek semmi érdekük nincsen abban, hogy a Keresőben Első szolgáltatását reklámozzák. Csakis azért mondanak jó véleményt róluk, mert valóban elégedettek voltak azzal, amit a Keresőben Első biztosítani tudott a számukra.