Site Overlay

Kulturálódni nem csak múzeumban lehet

Múzeumokba nagyon ritkán szoktam járni, szerintem iskolás koromban voltam utoljára. Azok sem keltették fel annyira az érdeklődésemet, hogy felnőttként folytassam a múzeumba járást. Pedig egyébként nagyon hasznosak tudnak lenni, főleg egy-egy kiállítás. Ha van olyan témájú, ami felkelti az érdeklődésemet, akkor mindenképp megnézem őket, viszont ilyen nem gyakran szokott előfordulni.

Ha valaki kulturálódni szeretne, akkor erre nem csak a múzeumban van lehetősége, hanem például egy munkahelyen is. Igaz, a kettő nem ugyanaz, viszont ha már diákként találkozunk a munka világával és megtanuljuk milyen munkahelyi etikettek vannak, milyen egy csapatnak a részese lenni, milyen hozzájárulni egy vállalkozás sikeréhez stb.

Ha diákmunkát szeretnél vállalni, akkor nem kell mást tenned, mint felmenni a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalára és kiválasztani a számodra legszimpatikusabb diákmunkát.

Igaz több iskolaszövetkezet is megtalálható az interneten és mindenhol különböző munkát találhatók, ezért érdemes lehet felmérni azt, hogy neked mire van szükséged. Gyakornoki munkát szeretnél vállalni, alkalmi munkát szeretnél vagy olyan, ami illeszkedik a tanulmányaidhoz. Ha ezzel megvagy, akkor már csak meg kell találni azokat az iskolaszövetkezeteket, ahol megtalálod azt a munkát, amire vágysz.

Ha a TopiWork Iskolaszövetkezetét választod, akkor nem foghatsz mellé. Az egyik legszínvonalasabb diákmunka közvetítést csinálják. Mindent megtesznek azért, hogy mind a két fél minőségi szolgáltatást kapjon, a cég és a diák is. Ha megtalálod a diákmunka kínálatukban a számodra legtesthezállóbb munkát, akkor nyert ügyed van.

diákmunka

Mi a teendő, ha jelentkezni szeretnél egy munkára? Először is regisztrálni kell az oldalon majd kitölteni a szükséges adatokat és megosztani az önéletrajzodat. Ezután már tudsz jelentkezni a kiszemelt állásra. Ez után a munkáltató megkapja a jelentkezésedet és ha ő is úgy gondolja, hogy alkalmas lehetsz a meghirdetett állásra, akkor behívnak egy interjúra.

Ha bizonytalan vagy az interjúval kapcsolatban, akkor mindenképp érdemes lehet elolvasni a TopiWork által irt blog bejegyzést, amit az állásinterjúval kapcsolatban készítettek. Ebből megtudhatod, hogy mire számíthatsz egy ilyen beszélgetésen, általánosan milyen kérdéseket kaphatsz és hogyan jelenj meg, miként válaszolj, hogy sikeres lehessen az interjú. Amennyiben érdekel még az is, hogy hogyan írj motivációs levelet és milyen a munkahelyi etikett, akkor ezeket a bejegyzéseiket is olvasd el mindenképp.

Kérdésed merült fel a munkavállalással kapcsolatban? Akkor a gyakori kérdések között először érdemes lehet szétnézned. Itt megtalálható minden olyan kérdés és a rájuk adott válasz, ami a diákok körében a leggyakrabban előfordul. Ha nem találnád meg itt a kérdésedre a választ, akkor a TopiWork csapatától is bátran kérdezhetsz, hiszen nagyon szívesen segítenek.

Amennyiben cégként szeretnél diákmunka hirdetést feladni, de még nem találtad meg azt az Iskolaszövetkezetet, akikben megbízhatnál, akkor a TopiWork Iskolaszövetkezetet mindenképp érdemes lehet fontolóra venni. A weboldalon még vélemények is olvashatók azoktól a cégektől, akik már együtt dolgoznak velük. Ezekből a véleményekből az látható, hogy az iskolaszövetkezet felkészült rugalmas és mindig a megfelelő jelölteket választják ki a cégek számára ezzel is megkönnyítve az ő munkájukat.

Milyen előnyei lehetnek még, ha cégként együtt dolgozol egy iskolaszövetkezettel?

Az első és talán az egyik legjobb előny, hogy járulékmentesen tudod foglalkoztatni a diákokat. A bérszámfejtéssel nem kell foglalkoznod és az adminisztrációval sem. Emellett az iskolaszövetkezettől kapott számlát költségként el lehet számolni. Illetve a diákok körében a cég ismertsége növekszik és ha jó véleményeket mondanak róluk, akkor nagy valószínűséggel szívesebben fognak hozzájuk menni dolgozni is.

Nézd meg a TopiWork weboldalát és döntsd el, hogy neked is ők lesznek-e a legjobb választás.