Site Overlay

Végre értem mire jó a búvár szivattyú

Mindig imádtam múzeumba járni. Én voltam az a gyerek, aki már az osztálykirándulásokon is csillogó szemekkel lépett be egy-egy terembe. Ezért amúgy furának tartott a többi gyerek és volt, hogy ki is csúfoltak, de nem nagyon foglalkoztam vele, szerencsére nem tudtak soha úgy megbántani, hogy csillapodjon a kultúra, a művészetek és a történelem iránti szenvedélyem.

Talán nem nagy meglepetés így, hogy végül történész lettem. Kíváncsi természetemnek köszönhetően pedig szenvedélyem, hogy minden témakörben bővítsem a tudásom, de van azért, ami néha rajtam is kifog. Ilyen volt nem is olyan régen, a búvár szivattyú, amiről a férjem kezdett el mesélni.

Pár hónapja költöztünk kertes házba, ahol meg kellett oldani az öntözést. Erre pedig a szivattyuszaki.hu weboldalon találtunk megoldást. Napokig csak a búvár szivattyú volt a téma, de mondom, nem igazán tudtam hozzászólni, ezért elhatároztam, hogy utána olvasok ezen az oldalon, mert szeretnék tisztában lenni a részletekkel.

Szerencsére nem csak egy sima webshopról van szó, nagyon informatív és telis-tele van részletes leírásokkal és tanácsokkal.

Azt már magamtól is kisilabizáltam, hogy ha a kertünket a vízhálózatról szeretnénk rendszeresen öntözni, akkor az nagyon sokba fog kerülni, de ebben az oldal is megerősített, ezért muszáj volt találni egy alternatív megoldást. A búvár szivattyú, leginkább lakossági felhasználású, amit általában a kutakhoz vagy öntözőrendszerekhez szoktak telepíteni, de ugyanúgy a házi vízellátást is tudja szolgálni.

A búvár szivattyú lényege, hogy akkor tud csak működni, ha a víz felszíne alatt helyezkedik el a szerkezet, ezzel egyben magát a motort hűti, mivel a víz az mellett halad el. Olyan atom biztos szerkezet, hogy abban az esetben, ha az úgynevezett úszókapcsoló már nincs a víz alatt akkor ki is kapcsol.

Amikor kiválasztjuk a búvár szivattyút, fontos tényezőnek számít a kút mélysége. Elve, ha a vízszint 8 méternél alacsonyabban van, akkor már búvár szivattyúra van szükség, ennél kisebb szintnél a csőkút is megfelelő lehet. Na de az oldal szerint, 10 méterenként, hozzávetőlegesen 1 BAR nyomásveszteséggel kell számolni, viszont a mérés során az üzemi vízszintet kell vizsgálni, mert az teljesen eltérő lehet a nyugalmi állapothoz képest.

Ami az élettartamot illeti, mindössze 2 év garanciát vállalnak, ez megmondom őszintén annyira nem biztató, de elmondásuk szerint, ha megfelelően van karbantartva, akkor 10 évig simán kihúzza.

Amúgy maga a cég, több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik, és ahogy elnézem nagyon jók a visszajelzések is. A központ az Pilisvörösváron van, de mint mondtam, ez egy webshop is egyben így természetesen van házhozszállítási lehetőség is. A szállítási költség szerintem nevetségesen olcsó, ugyanis 99 ezer forintig 1990 forint (hát ez kb. semmi), 99 ezer forint felett pedig ingyenes. Én azt mondom, hogy eléggé könnyen el lehet érni ezt az összeget, de ha éppenséggel, nem akkor ez kis összeg teljesen elenyésző, főleg ha valaki nem szeretne ezért elcsörtetni Pilisvörösvárra, valószínűleg a benzin több lenne mint ez a szállítási költség.

A fizetésre két lehetőség áll fent, a megszokott utánvétel, vagy az előre utalás. Ha utánvéttel fizetünk, akkor külön kérnek arra, hogy pontos összeg legyen nálunk, ha pedig előre szeretnénk fizetni, akkor küldenek egy díjbekérőt.

A csomagokat csak munkanapokon 8 és 17 óra között szállítják. Javasolják, hogy ha nem tudunk otthon lenni, akkor inkább a munkahelyi címet adjuk meg, az a biztosabb. Kétszer kísérlik meg a kiszállítást, ha azonban nem jön össze akkor a szállítási díjat ránk hárítják. Végül ez teljesen korrekt eljárás szerintem.

Most már valamennyire értem, hogy miről dumál a férjem naphosszat, de remélem minél hamarabb beszerezzük a búvár szivattyút, mert azért még nem lett a kedvenc témám.