Site Overlay

Vajon régen hogyan hűtötték be az élelmiszereket és italokat?

Mindig is nagyon érdekeltek a skanzenek és a szabadtéri népművészeti múzeumok. Legutóbb épp a szentendrei skanzenben jártam, ahol a régi parasztházak alkalmatosságait szemlélve elgondolkodtam azon, hogy mennyire leleményesek voltak régebben az emberek. A legnagyobb nyári melegben is megtalálták a módját, hogy hűvösen tartsák a romlandó ételeket, italokat.

Azért is jutott eszembe ez, mert én magam egy éttermet vezetek, ahol természetesen kiemelten fontos a ételek és italok frissen tartása. Szerencsére ma már rengeteg különböző márkájú és teljesítményű italhűtő létezik a piacon, melyek közül az Italhűtő, borhűtő | Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalon is sokat megtalálhattok.

Az Italhűtő, borhűtő | Dealer – Gastro & Ice Dealer linkre kattintva különböző méretű bárbelsők között szemezgethettek. Én is innen rendeltem az éttermembe a 300 literes italhűtőt, melyben 380 dobozos, vagy 240 üveges ital is elfér, tehát nagyon praktikus. Külön előny, ha az Rdealertől rendeltek italhűtőt, hogy ezekre a termékekre a gyártótól függően akár 2 év garancia is járhat. De az Rdealer alapból is vállal garanciát, még a használtan árult termékekre is. Itt a használt termékekre 3 hónap, az új termékekre alapjáraton 1 év garancia érvényes.

De nem csak italhűtők terén rendelkezik kiemelkedő kínálattal az Rdealer. Fagylaltgépeket, húsipari gépeket, egyéb nagykonyhai előkészítő és csomagológépeket is forgalmaznak, valamint olyan konyhai kiegészítőket, mint az edényfedők, munkaasztalok és még sok más. Az Rdealer kínálatán végignézve is meglátszik, hogy ma már mennyivel egyszerűbb az életünk, mint régebben. Szinte minden konyhai folyamat gépesíthető, vagy legalábbis a gépek segítségével felgyorsítható, a szeleteléstől kezdve a főzésen és a dagasztáson át a pizzasütésig.

A rendeléseket az Rdealernél telefonon keresztül lehet leadni, de ha van lehetőséged rá, akkor a tapolcai bemutatótermükben személyesen is megteheted ezt. Én sajnos nem tudtam elmenni Tapolcára, amikor az italhűtőt rendeltem tőlük, de ez sem okozott különösebb problémát. Megbíztam bennük, hogy látatlanban is jó termékkel fognak szolgálni, hiszen már vagy 20 éve foglalkoznak konyhai gépek forgalmazásával. Az is megnyugtató volt, hogy a telefonos rendelésleadás alkalmával minden felmerülő kérdésemet is készségesen megválaszoltak. Sőt, még a hűtő kiszállításában is segítséget nyújtottak. Nekem ennél nem is kellett több.