Site Overlay

Egy különleges színházi öltöző titkaival ismerkedhettem meg

A színházak világa mindig is vonzott és mint sok kislány, gyerekkoromban én is színésznő szerettem volna lenni. Bár nem az lettem, és egyáltalán nem is bánom, hisz megtaláltam a hivatásomat, és szépen haladok a karrieremben előre, azért a színházak világa még mindig elvarázsolt.

Az egyik régi iskolatársammal futottunk össze nemrég egy bevásárlóközpontban, ahol anyagokat válogatott az egyik üzletben. Mesélte, hogy egy színházban dolgozik és meghívott, hogy látogassam meg a munkahelyét, a színházi öltözőt. Kapva kaptam az alkalmon, hogy megnézzem, mivel is foglalatoskodik. Egy kis színház számára varr holmikat és amikor megkérdeztem, hogy mégis, hogyan tud ennyiféle dolgot és ennyiféle mindent megcsinálni, csak mosolygott. És csak mesélt és mesélt. Eleinte vissza-visszakérdezett, hogy nem zavar-e engem ez a sok fecsegés, nem unom-e a témát, de egyáltalán nem untam. Nagyon érdekes volt minden, amit mondott.

Varrógépguru

A Varrógépgururól is beszélt, amiről én még korábban soha nem is hallottam. Ipari és háztartási varrógépekkel is foglalkoznak. A legnagyobb választékban forgalmaznak háztartási varrógépeket, ipari varrógépeket, Brother, Jack, Janome és Singer varrógépeket. Itt mindent meg lehet találni, ami csak a varráshoz kellhet. És azt, hogy mi kell a varráshoz, legfőképp egy varrónő tudja igazán. A varrógép csak az egyik fő berendezés, ezen kívül szabászati gépek, vasalógépek is elérhetők.

A Varrógépguru a világ legnagyobb gyártóinak termékeit forgalmazza, kiváló minőségben, és rendkívül széles kínálatban. Több mint húsz éve foglalkoznak ruhaipari gépek és alkatrészek forgalmazásával, nagyfokú szakértelemmel és rendkívüli tapasztalattal állnak a vásárlók rendelkezésére. Én is csak a számat tátottam, hogy mi mindenre is lehet szükség akár egy színházi öltözőben is, nem is beszélve a nagyobb ruhaipari üzemekről. Felületvarró, gombfelvarró, gomblyukazó, reteszelő gép, vasalóasztal, gőzállomásos vasaló. A szavak felét még csak nem is hallottam soha. Persze nemcsak varrodák számára kínálnak berendezéseket, gépeket, eszközöket, hanem háztartások számára is.

Varrógépet és gőzállomásos vasalót is, amire felcsillant a szemem. Mivel utálok vasalni és keresem a lehetőségeket, hogy hogy tudnám minél kevesebb erőfeszítéssel és idegeskedéssel simává varázsolni a ruhákat. Már sokat hallottam ezekről a gőzállomásokról, de még nincs saját tapasztalatom. Most úgy érzem, hogy eljött az idő, hogy beszerezzek egyet, és ebben a Varrógépguru lesz majd a segítségemre.

A volt iskolatársam azt is mesélte, hogy sokáig milyen nagy szenvedés volt beszerezni a varrógép alkatrészeket. De ma már efelől is nyugodt, a Varrógépguru ugyanis alkatrészekkel is foglalkozik, így mindent megtalál itt, amire csak szükség lehet. Bosszantó tud lenni, ha elromlik valami és még bosszantóbb, ha nincs rá megoldás. A Varrógépgurunál viszont van megoldás, mindenben segítenek, ami varrás, varrógép.

Arról is mesélt, hogy már vannak olyan varrógépek, melyek profi szoftverekkel működtethetők, nyilván itt már ipari méretekről van szó. Nem is gondoltam volna, hogy a varrás is ennyire fejlődik, de ha jobban belegondolok, a világ minden részén dinamikus a technológiai fejlődés, miért pont a varrás maradna ki.

A Varrógépgurut bátran kereshetjük akkor, ha elromlott a varrógépünk és nem tudjuk, hogy mi a baja. Ha új varrógépet szeretnénk, mert a régi elromlott, elfáradt, esetleg modernebbre szeretnénk cserélni. Akkor is forduljunk a Varrógépguruhoz, ha még csak most szeretnénk elkezdeni varrni, és nem tudjuk, hogy milyen varrógéppel is kezdjünk neki.

Ilyen témákról beszélgettünk és igazán kellemes volt így a délután, észre sem vettük, hogy már beesteledett. A színház pedig valóban maga volt a varázslat, az öltöző és a ruhák pedig szintén rendkívüliek és különlegesek voltak.