Site Overlay

Közlekedési múzeum és jogosítványszerzés

Autósiskola, jogosítvány Budapesten - Fordulat Autósiskola

Emlékszem, hogy annak idején több osztálytársam is panaszkodott arra, amikor múzeumokba mentünk osztálykirándulásra, hogy mennyire unalmas is az. Én speciel nem így voltam a kérdéssel, mivel imádtam múzeumokba járni! Akár művészeti múzeumról volt szó, akár történelmiről, de még a természettudományi-, illetve a közlekedési múzeumot is nagyon élveztem. Még mindig megvan azaz érzés, hogy ott vagyunk a közlekedési múzeumban, és arra az elhatározásra jutok, hogy igenis kerül, amibe kerül megtanulok vezetni. Persze tudom, hogy ez alapvetően egy magától értetődő dolog lenne, hiszen szinte mindenki meg akar tanulni vezetni. De nálam először ez másként volt. Az a helyzet, hogy nagyon sokáig féltem a vezetéstől, és nem is igazán akartam megtanulni vezetni. Azonban, ezután a kirándulás után nagyon megjött hozzá a kedvem.

Amikor eljött az ideje a jogosítvány szerzésnek, elég nagy gondban voltam. Hiszen annyi rémtörténetet hallani az autósiskolákról. Rengeteget nézelődtem, és folyamatosan faggattam az ismerőseimet, akik már megszerezték a jogsit, hogy mégis hol tanultak, mit ajánlanak. Sajnos, többnyire negatív tapasztalatokat osztottak meg velem, míg végül az unokatesóm előjött a megoldással: Autósiskola, jogosítvány Budapesten – Fordulat Autósiskola!

Könnyűnek tűnhet vezetni, de azért annyira nem az

Az Autósiskola, jogosítvány Budapesten – Fordulat Autósiskola egy igazán bizalmat sugárzó felirat. Mivel az unokatesóm ajánlotta őket, ezért úgy döntöttem, hogy körülnézek a weboldalukon, abból nagy baj nem lehet. Azok az autósiskolák, ahol eddig nézelődtem mind elég gagyi weboldallal rendelkeztek. Vagy tele voltak hirdetéssel, vagy nem akart betölteni, de olyan is volt, ahol a szövegek egymásba csúsztak és nem lehetett elolvasni, ami oda volt írva. A Fordulat Autósiskolának ezzel szemben teljesen korrekt weboldala volt. Jó érzés volt ránézni, a színválasztás, az elrendezés is arra adott okot, hogy még maradjak az oldalon. A menüpontok is arról árulkodtak, hogy itt bizony választ kaphatok a kérdéseimre. A jegyzeteknek, tájékoztatóknak még külön aloldal is volt! Az is tetszett, hogy nemcsak autós, hanem motoros oktatást is vállalnak. Ahogy láttam szoktak lenni kedvezményeik is, és ajándékutalványt is lehet venni tőlük. Egyszóval tényleg teljes körű szolgáltatást nyújtanak.

Tüzetesen elolvastam, végignéztem az összes aloldalukat, mivel szerettem volna minél teljesebb képet kapni arról, hogy mit kapok, ha igénybe veszem a szolgáltatásaikat. Szimpatikus volt, hogy van egy Jogsi után menüpontjuk is, ami arra utal, hogy van lehetőség gyakorló órákat venni, ha például valaki hosszú kihagyás után szeretne ismét a volán mögé ülni. Ezt nagyon pozitív hozzáállásnak tartottam, mert például tudtam, hogy a nagynéném is gondolkodik ilyesmiben. Több mint 5 éve nem vezetett és kissé bizonytalan abban, hogy hogyan is fogjon hozzá újra. Ezt megjegyeztem, hogy fogom neki javasolni.

Egy szó mint száz, az alapján, amit a weboldalon olvastam, nagyon megtetszett ez az autósiskola. Rövid mérlegelés után úgy döntöttem, hogy belekezdek.

A legjobb döntés volt a Fordulat Autósiskolát választani!

A beiratkozás menete személyesen, telefonon, de akár online is megoldható. Ez számomra nagyon kellemes volt, mivel szeretem, amit csak lehet online intézni. Az oldalon nagyon szépen le volt vezetve a jogosítvány szerzés folyamata. Ha megvolt a beiratkozás, akkor a következő lépés az elméleti tanfolyam, ami az elméleti vizsgára nyújt felkészítést. Attól függően, hogy aktuálisan mennyi szabad hely van egy tanfolyamon, akár már a beiratkozás napján el lehet kezdeni az elméleti oktatáson való részvételt. Szimpatikus volt az a hozzáállás is, hogy az oktatás személyes jelenlét mellett, tanteremben zajlik. Bevallom az online oktatást nagyon nem szívlelem. De azt olvastam, hogy ha valakinek nagyon sok egyéb elfoglaltsága van, akkor van lehetőség a távoktatásos rendszerre is. Jó, hogy az ilyesmire is odafigyelnek.

Az elméleti részt a KRESZ vizsga zárja, amelynek az abszolválásához két helyszínt is biztosítanak. A tanfolyam egyébként 28 tanóra, amelyet kötelező elvégezni. Ezt én is fontosnak tartom egyébként, vannak dolgok, amiket meg kell tanulni a gyakorlatba vezetés előtt. A Fordulat Autósiskola arra is figyelmet fordít, hogy minden apró részletről tájékoztassa az érdeklődőket, diákokat. Részletesen leírják, hogy mire van szükség a KRESZ vizsgán való részvételhez.

Az elmélet után jöhet a gyakorlat!

Folytattam tovább az olvasást a jogosítvány szerzés folyamatáról a Fordulat Autósiskola oldalán. Tényleg elképesztően informatív az oldal! Szóval, miután meg volt a sikeres KRESZ vizsga, már jöhet is a gyakorlati oktatás! Na, ez az a rész, amitől azért tartok! Első ránézésre szimpatikusak voltak az oktatók, úgy gondolom, hogy bármelyikük is legyen majd az oktatóm, biztosan jól fogok járni vele. Megnéztem azt is, hogy melyik oktatóhoz milyen autó tartozik. Nem sokat konyítok az autókhoz, egy-két márkát, típust ismerek. Ezért néztem képet a megadott autókról is, és megnyugtatott, hogy nem egy roncstelepről szökött csotrogányban kell megtanulnom vezetni. Az pozitív volt a számomra, hogy volt lehetőség elektromos autóval megkezdeni a gyakorlati oktatást. Az elektromos autók kifejezetten érdekeltek, ezért el is gondolkoztam ezen az opción. Külön menüpont foglalkozott az elektromos autóval végzett gyakorlatra.

Ezután kitértek még az elsősegély tanfolyamra és vizsgára is. Ennél a pontnál is kitértek minden fontos információra. Úgy gondolom, hogy ez is fontos része a jogosítvány megszerzésének, hiszen bármikor szükség lehet arra, hogy valaki ismerje az alapvető elsősegély nyújtó folyamatokat.

Ezután jött csak a neheze: a forgalmi vizsga!

Amikor jön a mély víz: a forgalmi vizsga

A gyakorlati oktatást követően következik a mindent eldöntő forgalmi vizsga! Ha ez is megvan akkor egy okmányirodában már el is lehet indítani a vezetői engedély kiállításának folyamatát. Mire idáig értem a Fordulat Autósiskola oldalának olvasásában, már nagyon belelkesültem. Alig vártam, hogy elkezdjem a jogosítványom megszerzését!

Szerencsére simán ment a jelentkezés, és két nap múlva már az elméleti oktatáson ülhettem. A tanórák nagyon érdekesek voltak, egy percet sem unatkoztam. A KRESZ vizsga egy kicsit csalafinta volt, de elsőre meglett, amire nagyon büszke voltam. Ezután volt egy rövidebb várakozási idő, mire szabaddá vált az általam kiválasztott oktató. Nagyon örülök, hogy végül őt választottam, mert türelmes volt, mindent jól elmagyarázott és megmutatott. Az autóval is elégedett voltam, végig teljes biztonságban éreztem magam. A forgalmi vizsga előtt biztos, ami biztos alapon azért vettem néhány plusz órát. A vizsgán minden simán zajlott, bár elég esős időt fogtam ki, de az oktatóm megnyugtatott, hogy minden rendben lesz, megugrom ezt a kihívást is. El sem hittem, hogy a forgalmi vizsgám is elsőre meglett!

A mai napig hálás vagyok az unokatesómnak, hogy felhívta a figyelmemet a Fordulat Autósiskola weboldalára, amit a keresőben így is beírhatunk: Autósiskola, jogosítvány Budapesten – Fordulat Autósiskola. Mondanom se kell, hogy később a nagynéném is innen vett gyakorló órákat, és azóta már magabiztosan ül újra a volán mögött!