Site Overlay

Klímát nem elég telepíteni, karbantartani is kell

Létezik az az embertípus, aki mindig panaszkodik, hogy megfázik gyakran a klímától… Ezt azért nem értem, mert egyrészt nem kötelező súlyosan alacsony hőfokra állítani a klímát, másrészt ki is lehet kapcsolni, ha már kicsit jobbak lettek a kondíciók az adott helységben. Használhatná bárki eseti jelleggel is, úgy is nagyon kifizetődő cucc, én állítom!

Én mondjuk múzeumban dolgoztam, és végig lenyűgözött, hogy egy akkora helységben is, mint egy-egy kiállítótér volt, olyan rémhideget tudtak csinálni a forró nyár kellős közepén. Nekem az is bejött! De, mint mondtam, a klímát nem elég telepíteni, karban is kell tartani, ezért jól nézzünk körül a környéken ahol lakunk, hogy kitől veszünk ilyet.

Én elgondolkodtam mondjuk az előbb tárgyalt problémakör ellenkezőjén is ezután: hogyan oldjam meg gázkazán nélkül, hogy télen mindig gatyában járkálhassak otthon, mert mindig meleg van? Így felkerestem a legjobbnak mondott klímás-hőszivattyús helyet én is a közelemben.

A múzeumban hőszivattyú ugyan nem volt, így nem tudtam könnyen utánakérdezni, ilyesmit honnan szereztek ők be, de az internet mindenre megoldást nyújtott. A pacohaus.hu lett nekem végül a megoldás, amiért máig hálás vagyok. Sokan őket dicsérték és nem csalódtam én sem. A hőszivattyú szerelésén még dolgoznak, hisz az egyébként is télre esedékes, de a nyarat kibírhatóvá tenni segítettek egy klíma gyors felszerelésével.

És nagyon örülök, hogy hozzájuk fordultam, mert a klímát nem árt tényleg olyannal felszereltetni, aki profin szervizelni is tudja azt mindig. A tisztíttatás például szintén nagyon fontos. A Paco Haus komoly hőszivattyús és klímás tapasztalattal rendelkező csapat, akik a szervizelésben is pont olyan jók, mint az értékesítésben vagy beüzemelésben. Szóval ez nálam a csúcs bennük! Olyan csapat kellett, akikre a későbbiekben is biztos támaszkodhatok tehát, így lettek ők a legjobb választás. Mert én nem az vagyok, aki elhanyagolja a saját dolgait, ameddig azok el nem romlanak… Értékesítésben komoly raktárkészlet, szervizelésben távfelügyelet a kulcsszavaik. Jó kis csapat, nézzetek rájuk: pacohaus.hu.

A hőszivattyú szerintem minden értelemben a jövő technológiája, ezért érdemes gondolni rá házépítéskor, vagy felújításkor. Mint már írtam, ez nálam is azért hosszasabb egy munkának ígérkezik, mint a klímabeszerelés, de aki ebbe fektet, a jövőbe fektet. Ők még relatíve gyorsan is dolgoznak, ahogy olvasom, az alapján, hogy mi várható egy ilyesmi telepítésénél. Van néhány szükségvonzata a dolognak, de ők igazán a helyzet magaslatán állnak, ahogy érzékelem mindenben. (Bár nem vagyok egy műszaki zseni, így inkább mindent rájuk bízok) Környezetkímélő megoldás a hőszivattyú és költséghatékony. Egy olyan valami, amivel nem csak a családi kasszát nem terheljük túl, de a bolygónk üdvére sem fogyasztunk túlságosan, mégis van annyira fejlett technológia, hogy nem kell kompromisszumokat köti vele semmiben. Ezekről is olvashattok a linkelt kereskedő és szerelő csapat weboldalán! Sokkal bővebben, mint ahogy én most összefoglaltam.

A nyarunk így kellemesen hűvös, a telünk meghitten meleg lesz majd! Hála a Paco Hausnak.