Site Overlay

Céhek és cégek

Életem egyik legérdekesebb múzeumi látogatásán vagyok túl! Voltam már sok ilyen intézményben és kiállításon, de ez messze túlmutat mindenen, amit eddig láttam. Persze könnyen elképzelhető, hogy kevesen osztják a véleményemet ezzel kapcsolatban, és más témák sokkal érdekesebbek a számukra.

Na, de most már biztosan kíváncsiak vagytok, hogy még is milyen témában volt szerencsém azt a kiállítást megtekinteni, ha már ennyire belelkesedtem tőle.

Nos, amiről a kiállítás szólt, azok a középkori céhek!

A múzeumban szerencsém volt megtekinteni mindenféle ehhez kapcsolódó érdekes tárgyat.

Mondok is néhány példát!

Ott voltak például a különböző iratok, melyek az ilyen céhek alapítását, működését és szabályozását rögzítették. Nem tudom, Ti hogyan vagyok vele, de én mindig is rajongtam a régi írásokért.

De persze voltak más tárgyak is, melyek elsősorban az iparos céhek szerszámai és eszközei voltak. Ámulatba ejtett, hogy már a régi emberek is mennyire találékonyak voltak, ha a munka megkönnyítéséről volt szó.

A múzeumba, legalábbis remélem, még vissza tudok térni, bár sajnos elég messze van a lakhelyemtől.

A céhekre én mindig úgy gondoltam, hogy a cégek elődjei, bár elképzelhető, hogy ebbe egy történelemtanár belekötne.

De ha már felvetődött, szeretnék írni a szekhelycentrum.hu elnevezésű weblapról is, amivel nem olyan rég találkoztam, de ennek hála, egy ideje már a székhelyszolgáltatás lehetőségén gondolkodok.

Itt egy olyan csapatról van szó, akik elhivatottak abban, hogy kezdő vállalkozók számára nyújtsanak olyan segítséget, mely nagyban elősegíti a sikeres működést.

Talán van köztetek olyan, aki azt kérdezi: „mi a fene az a székhelyszolgáltatás?”

Ne érezze rosszul magát emiatt senki, hisz én sem tudtam erről semmit, egészen addig, amíg nem futottam bele ebbe a kiváló weboldalba.

Minden tudás, amit most megosztok veletek, erről az oldalról szereztem, és Nektek is ajánlom átolvasásra.

Nem lesz nehéz dolgotok, mert az oldal felépítése teljesen profi, így minden információ szépen és rendezetten a rendelkezésetekre fog állni.

Attól sem kell tartanotok, hogy az oldal nyelvezete a témájából adódóan nehezen emészthető lenne, hiszen a weblap készítői láthatóan arra is kellő hangsúlyt fektettek, hogy a laikusok is könnyen megértsenek mindent, amit ott találnak.

Tehát, mi is az a székhelyszolgáltatás?

A szolgáltató biztosítja egy cég számára a székhelyt, miközben a mindennapi működésnek nem kell ott zajlania. Ez számos előnyt jelent egy vállalat működtetőjének a számára.

Talán a legfontosabb, hogy komoly összegeket spórolhat, mert nem szükséges irodát bérelnie, hogy oda jelentse a székhelyét.

Egy irodának a bérlése ugyanis összehasonlíthatatlanul drágább, mint az Ő szolgáltatásuk.

Persze létező megoldás az is, hogy valaki a saját lakhelyére jelenti be cégének a székhelyét, de biztosítalak Titeket róla, hogy ez csak elméletben hangzik jól.

A gyakorlatban ez plusz adóterhet és idegőrlő ügyintézést fog jelenteni. Hihettek nekem, ugyanis már próbálkoztam ezzel.

Egyébként nem csak a meglévő vállalkozásotok székhelyét helyezhetitek át hozzájuk, de ezt az egészet egybe lehet kötni egy cégalapítással is, amiben szintén felbecsülhetetlen segítséget nyújtanak.

Ha szeretnél egy vállalkozást indítani, de semmi kedved egy székhellyel járó adminisztratív teendőkkel foglalkozni, akkor ezt a szolgáltatást Neked találták ki!

Szeretnél gyorsan és olcsón céget alapítani, és székhelyet biztosítani?

Ha a válaszod igen, akkor ne is keress tovább, mert megtaláltad a tökéletes megoldást. Vedd fel velük a kapcsolatot a lehető leghamarabb, amihez minden elérhetőséget könnyedén megtalálsz a weboldalukon!