Site Overlay

A vállalkozó barátom új Erp rendszere

Különösen érdekes figyelni, hogy milyen utat járnak be a régi ismerőseink, barátaink, például az iskola befejezése után. Sose tudni, hogy kiből mi válik, és mikor tudtok segíteni egymásnak ebben-abban. Nekem például kitűzött célom volt, hogy művész legyek, és szerencsére meg is tudtam valósítani az álmomat, mert volt bennem annyi kitartás. De ott van egy kedves, régi barátom, aki már egészen korán eldöntötte, hogy a kereskedelem lesz az ő pályája. Mindent ennek megfelelően tett, úgy tanult tovább, és valahogy még az induló tőkét is sikerült összeszednie a vállalkozása beindításához. Ma már húsznál is több alkalmazottja van, ám mint ahogy azt elmesélte, közel sem olyan egyszerű és felhőtlen az élete, mint azt elképzelte. Legutóbb a helyi múzeumban frissen megnyílt kiállításomon beszélgettünk, és meg kell valljam, nem csodálom, hogy gyorsabban őszül, mint mi, többiek.

A megnyitót követően tartottam egy kis vacsorát egy közeli étteremben, és ott volt alkalmam ezzel a barátommal elbeszélgetni a dolgairól. Elmesélte, hogy manapság már lehetetlen a megfelelő szoftverek és vállalatirányítási programok nélkül bármit is kezdeni. Ezeket rövidítve Erp rendszereknek nevezik, és megdöbbentően sok területet lehet velük egyszerre felügyelni. Segítenek a döntéselőkészítésben, döntéshozásban, szervezésben, készletnyilvántartásban, szállítási ügyekben, pénz- és számvitelben, szóval az összes olyan területen, ami egy vállalkozás megfelelő üzemeltetéséhez szükséges. Eddig több különböző, főleg ingyenes programokkal és alkalmazásokkal igyekezett az ilyesmit megoldani, mert azt hitte, kézben tud tartani mindent. Csakhogy rá kellett jönnie, hogy ez így nem fog működni, ebbe tönkremegy nem csak ő, de a cége is. Beszélgetésünkkor már tudatosult benne, hogy valami átfogó megoldásra lenne szüksége, egy olyan Erp rendszerre, amivel mindezt egy helyen tudja irányítani.

Erp

Mivel az én munkámhoz sokszor van szükség forráskutatásra, ezért felajánlottam neki, hogy a most következő nyugalmasabb időszakban megpróbálok neki valahogy segíteni. Mindenek előtt alaposabban utána kellett néznem, hogy egy ilyen Erp valójában mi is, de igazából annál többet nem találtam, amit már egyébként is hallottam. Szóval így, hogy tisztába kerültem az alapokkal, máris kicsit könnyebbé vált a kutatás. Ahogy az lenni szokott, az Erp-hez kapcsolódó kulcsszavakkal nekiálltam kutatni a keresőben. Igen ám, csakhogy a sok idegen nyelvű találattal nem sokra mentem, neki értelemszerűen valami olyasmi kellene, ami legalább valamennyire testre szabható és magyar add-on is van hozzá… Na, szóval az első keresési köröm legfeljebb ismerettágításra volt jó. Mikor kicsit alaposabban utánanéztem mindennek, akkor találtam rá az uzletiszoftver.com oldalára, és ezzel együtt a megoldásra is.

Ez az emlegetett uzletiszoftver.com egy olyan vállalkozás oldala, akik kifejezetten a cégek számára kifejlesztett szoftverek bemutatásával és az ügyfélnek megfelelő megtalálásával foglalkoznak. Kapcsolatban állnak számos fejlesztővel, így remek betekintésük van a különböző Erp rendszerek felépítésébe, előnyeibe-hátrányaiba is, így az őket megkereső vállalkozó vagy cégvezető csak az igényeit kell hogy előadja, és ők ezek alapján az adatbázisból megkeresik a megfelelőt. Ehhez mindössze egy félórás konzultáción kell rész venni, miután a weboldalukon felvettük velük a kapcsolatot akár űrlapon keresztül, akár emailben. A lényeg, hogy Bárkinek segítenek a megfelelő célprogramot megtalálni, legyen szó akár Erp-ről vagy bármilyen specifikusabb rendszerről.

Amikor erre az oldalra ráakadtam, éreztem, hogy megtaláltam a barátom számára a megfelelő megoldást. Noha nem is egy konkrét Erp rendszert, de azt a csapatot igen, akik megtalálják neki a tökéleteset. Írtam is gyorsan neki és elküldtem a levélhez az uzletiszoftver.com vonatkozó linkjét is, meg egy kis leírást, hogy ezt most miért kapja. Innentől kezdve már az ő bölcsességén és belátásán múlt, hogy él-e a lehetőséggel, vagy sem. Nos, szerencsére élt vele. Körülbelül egy héttel később hívott, hogy megköszönje a segítségemet, mert valóban segítettek neki megtalálni a legjobb vállalatirányító Erp rendszert, ami csak elképzelhető. Meg is hívott gyorsan vacsorára, hogy el tudja mesélni a részleteket, de már előre meg tudtam volna mondani, hogy nagyon elégedett és boldog. Hiába, ha valakit ismersz 25 éve, annak már minden kis rezdülését ismered, rögtön tudod, hogy mire gondol.