Site Overlay

Buddha szobor nem csak a nagy múzeumokban lehet, hanem az otthonunkban is

Vannak olyan tárgyak, amiket az ember akarva-akaratlanul is bizonyos helyekkel köt össze. Ilyen lehetne akár egy buddha szobor is, amiből ha eleget járt az ember múzeumba, akkor láthatott már párat – mint én. De miért csak a múzeumban nézegessük őket, amikor akár az otthonunkat is díszíthetik?! Vagy ettől talán majd olyan múzeum-szerű lesz a lakás? Nem hinném, én kipróbáltam!

Néhány héttel ezelőtt landolt nálam egy buddha szobor, amit a nepalitermekek.com weboldalról rendeltem. Őszintén szólva ez már egy régóta dédelgetett álmom volt, mert szerintem piszkosul jól néz ki egy ilyen szobrocska, bárhová is tesszük a lakásban. De ha még a többi berendezési tárggyal harmonizál is, hát nyert ügyünk van.

Azt tudtátok, hogy a különböző buddha szobrok különböző jelentéssel bírnak? Nem úgy van ám, hogy mind ugyanolyan és ugyanazt a tartalmat hordozza magában, hiszen úgy egy kicsit mi értelme lenne. Szerencsére ezen a korábban említett nepalitermekek.com oldalon rengeteg érdekesség és hasznos információ olvasható arról, hogy melyik buddha milyen tartalmat hordoz magában.

Sőt, arról is sokat lehet olvasni, hogy a buddha szobrokat hova és hogyan érdemes elhelyezni a házban. Például fontos, hogy úgymond valamit felajánljunk neki időről-időre. Ez lehet mondjuk egy szép virág, vagy akár gyertyák, füstölők, mind-mind tele olyan mögöttes tartalommal és jelentéssel, ami elolvasható a már említett honlapon.

Nagyon érdekesnek találom ezt a kultúrát és azt hiszem, nem lett egy ilyen szobortól múzeumszerű az otthonom. Ha szeretnétek hasonlóan tartalmas és spirituális díszekkel emelni az otthonotok fényét, akkor nézzetek körül a nepalitermekek.com weboldalon. A buddha szobor mellett sok más érdekességet is találhattok náluk.

buddha szobor