Site Overlay

Egy jó barát tanácsa

Bátran kijelenthetem, hogy a kultúra az életem része. Így van ez már hosszú-hosszú ideje. Szerintem mindenki emlékszik arra, amikor a középiskolában mindig vittek minket mindenféle kultúrális programra. Legalábbis minket igen, mert én egy ilyen középiskolába jártam. Benne volt a tanrendben, hogy minden évben kötelezően meg kellett látogatnunk bizonyos intézményeket vagy részt kellett vennünk adott kultúrális programokon. Mivel kötelező volt, ezért sokan utálták. Én nem. Én már akkor is nagyon élveztem. Ezzel kilógtam a sorból és többször is hecceltek vele.

A kultúrához való viszonyom mind a mai napig megmaradt. Továbbra is imádok például múzeumokba járni. Akár itthon, akár külföldön, de ez nálam szinte kötelező program. Évról-évre kíváncsian várom az időszakos kiállításokat akár Budapesten, akár vidéken. Ha pedig külföldön járok, akkor az első látványosság mindig valamelyik múzeum.

A múlt hónapban megbeszéltem az egyik barátommal, hogy szombaton elmegyünk egy kiállításra, amire már nagyon régen el akartam menni. Természetesen késett a megbeszélt időpontról. Ő mindig késik ez nem volt nagyon meglepő számomra, de ezúttal azért, mert előtte téli gumi vásárlásból érkezett. Ez engem is érdekelt, mert nekem is aktuális volt és én is terveztem már. Elmondta, hogy a gumidiszkont.hu oldalon rendelte meg a gumikat és pont a múzeumlátogatás előtt volt ideje átvenni őket, ezért késett.

Amikor hazaértem én is rákerestem az oldalra. Szerettem volna lecserélni a komplett szettet, amihez nagyon sok hasznos információt találtam. Például, lehetőség van a megrendelt gumik személyes átvételére hétköznapokon 8-17 óra között. Nem kell előre fizetni, elég akkor, amikor átvesszük a gumikat. Sőt, ami nagyon tetszett, hogy lehetőség van felszerelésre is. Már akkor eldöntöttem, hogy igénybe fogom venni ezt a szolgáltatást.

Lehet kérni házhoz szállítást is. Ebben az esetben 1450 Ft-ot kell fizetni abroncsonként és általában 1 vagy két nap alatt szállítják ki, attól függően, hogy mikor érkezett be a megrendelés. Azt is figyelembe kell venni, hogy a gumicsere szezonális. Ez azt jelenti, hogy tavasszal és ősszel nem tudják biztosítani az 1-2 napos kiszállítást, ekkor akár 4-5 napba is bele telhet. Nyilván, ha időben rendeljük meg, akkor ez nem jelent gondot, viszont, ha valaki az utolsó pillanatra hagyja, akkor egyáltalán nem mindegy.

Szimpatikus volt a leírás, így úgy döntöttem, hogy innen fogok rendelni. Tudtam, hogy milyen méretű gumik kellenek a kocsimhoz, így leszűkítettem a keresést a méret alapján. Ezután különböző márkákat találtam és végül a Hankook 165/70R14 T W452-es típust választottam. Erről a márkáról mindig is jókat hallottam és ami a legfontosabb, hogy éppen akció volt, méghozzá nem is kevés. Ez az abroncs eredetileg több, mint 27.000 Ft-ba került, de amikor néztem 15.590 Ft-ért tudtam megrendelni, ami nem kevesebb, mint 11.800 Ft-os megtakarítás! Azt gondolom, hogy azért ez nem olyan kevés, szerintem nagyon jó vásárt csináltam. Időben rendeltem meg a gumikat, így bőven volt még időm az átvételre.

Amikor megérkeztek a gumik az átvételi pontra vagyis az üzletbe/műhelybe, akkor értesítést kaptam róla. Ezután felhívtam őket és leegyeztettem a gumicserét, hiszen én nem értek hozzá és amúgy is jobb, ha szakemberre bízom a téli gumi cseréjét. Az időpontot egy hétköznap munkaidő utáni időpontra beszéltem meg.

Az üzletben nagyon kedvesen fogadtak. Elmondtam, hogy gumicserére érkeztem, időpontra és új téli gumikat is rendeltem hozzá. Minden nagyon gördülékenyen és simán ment. Egyből be tudtam állni, gyorsan le is cserélték a gumikat és hipp-hopp készen is voltunk.

Nagyon elégedett voltam az egésszel, kezdve a megrendeléstől a komplett cseréig.