Site Overlay

Az egyiptomi csodák adták az ötletet, jó dolog a napelem

Egyik hétvégén gondoltuk ellátogatunk Tuttanhamon világába és megnézzük mit rejt ez a hatalmas kiállítás. Itt futottunk össze férjem egyik régi kollégájával, aki elmesélte, hogy éppen költözésben vannak, ugyanis építkeztek. Nagyvonalakban mesélt a környékről, ami egy teljesen újépítésű és korszerű lakóparkban van nem messze a kerületünktől. A házak nagyjából egy sémára épülnek, a tervezőt és az építészt maga a lakópark biztosítja, akik teljesen környezetbarát módon úgynevezett okosotthonokat építenek napelemek segítségével.

Nagyon felkeltette az érdeklődésünket a téma, ugyanis mi is költözést tervezünk a közeljövőben, így utánajártam ehhez hasonló lehetőségeknek az interneten, ugyanis gondoltam, hogy nem lehet olcsó mulattság egy ilyen projektbe belevágni. A lakópark és az építkezés nálunk még nem jöhet szóba, ‘használt ház’ vásárlását tervezzük, de a napelem és az okos otthon valóban kifizetődőnek tűnik, ebbe érdemes lehet belevágni, így ez az ötlet bekerült az 5-6 éves terveink közé. Olvastam, hogy vannak különböző pályázatok és igénylések, de egyszerűen érhető leírást nem igazán találtam, majd belefutottam a napelemesrendszerek.info oldalába, ezen belül pedig a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott napelemes pályázatba, ami igazán kecsegtető. Ez a pályázat egy lehetőség magánszemélyeknek, ahol különböző alapvető feltételeknek kell megfelelni, amik egy normál hitelhez is kellenek, ahhoz, hogy az MFB kamatmentes hitelhez jutasson minket, amellyel napelemes rendszert létesíthetünk. A napelemesrendszerek.info csapata egyszerűen leírja mit tartalmaz pontosan a napelem pályázat mfb, hogyan juthatunk hozzá, minek kell megfelelnünk és persze, hogy mi is az a napelem.

Hogyan pályázzunk?

Valóban kevesen mondhatjuk el magunkról, hogy gondolkodás nélkül bele tudnánk vágni egy ilyen nagy befektetésbe. Egy átlag fizetésből egy család seperc alatt nem tud napelemet varázsolni a ház tetejére, de ha mégis belevágna, akkor segít neki az MFB napelem pályázata. Ezzel a lehetőséggel nem akkora teher a napelemre váltás, hosszú távon viszont csökkentve a rezsiszámlát valóban kifizetődő lesz és a havonta megmaradt összeg fedezheti is a visszafizetendő hitel összegét vagy annak egyre nagyobb részét. Klasszikus értelemben pont erről van szó, hogy egy hitelről beszélünk és nem pályázatról. Pontosan annyit fogunk visszafizetni a bankunknak, amennyi pénzt igényeltünk a fejlesztéshez. A támogatás hatalmas segítség a családoknak, akik hosszú távon gondolkodnak, szeretnének tenni a környezetükért és lefaragni a villanyszámlájukból. A pályázat mindenkinek egyéni, hiszen nem minden házra ugyan olyan napelemre van szükség, de ebben segít a napelemesrendszerek.info csapat, akiknél van lehetőség árajánlatkérésre is.

A napelemesrendszerek.info egyszerűen írja le, hogy mi is az a napelem, hogyan működik és segítségükkel könnyebben el tudunk igazodni ebben a magánszemélyeknek még ismeretlennek tűnő világban. Számomra a legszimpatikusabb az volt, hogy személyre szabott ajánlatott készítenek, felmérve a ház elhelyezkedését, a felhasznált áram mennyiségét és ehhez mérten kalkulálják, hogy mekkora teljesítményű napelemre lesz szükségünk, így nem verjük magunkat felesleges költségekbe. A fenntarthatóság és a költségek csökkentése hosszú távon nagyon kifizetődő, így mi biztosan bele fogunk vágni ebbe a projektbe.