Site Overlay

Kiselőadás a ricinusolajról a múzeumban

Vannak dolgok, amikhez meg kell érni. Ilyen a múzeum is. Az ember gyerekkorában szinte az összes alkalommal kötelező rosszként éli meg. Az idő előrehaladtával azonban a múzeumokat és az ott rejtett kincseket, régiségeket megtanulja értékelni az ember.

Felnőtt fejjel már megtanultam értékelni a kulturális kikapcsolódást is. Budapesten pedig tényleg több tucat kiállítás áll folyamatosan nyitva az érdeklődők előtt. Én általában egy hónapban egyszer járok el otthonról múzeumi kiállításra. A legutóbbi mondjuk elég kellemetlenre sikeredett, ugyanis a telefonom véletlen jó hangosan becsörgött az síri csendben. Visszhangzott is, borzasztó volt.

A munkatársam keresett, és valamiért épp akkor elképesztően fontosnak tartotta, hogy a héten a Humanity Áruház weboldalán mutatott ricinusolaj linkjét küldjem el neki. Mivel a headsetem ott volt a táskámban, így gyorsan már pötyögtem is be a linket: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/ricinusolaj_szuz__castor_oil_gyogyszerkonyvi_tisztasagu.html. Közben persze kérdések zömét zúdította rám Zsuzsa: „Hogy is kell rendelni? Futárszolgálat kiviszi? Mennyibe is kerül?” és társaik.

Válaszaimmal igyekeztem a lehető legjobban megnyugtatni. A termék meglepően olcsó, hiszen a 30 ml-es kiszerelés mindössze 328 Ft. De lehetőség van 100 ml-es, 1 literes és 5 literes kiszerelés megvásárlására is. A honlapon a hidegen sajtolt, extra szűz ricinusolajról a lehető legrészletesebben mindent feltüntettek. Lehet olvasni a származásáról, előállításáról, megjelenéséről, felhasználási módjairól és tárolásáról is. Zsuzsának nyilván hajnövekedés serkentése volt a cél, mert ugyebár ez az egyik felhasználási módja a ricinus olajnak. Erről hallunk általában litániát, hogy mennyire hullik a haja és kell valamit kezdenie vele.

A Humanity Áruház többféle fizetési lehetőséget (előre utalás, utánvét és bankkártyás fizetés), valamint átvételi lehetőséget (GLS futárral, Magyar Postán keresztül, de személyesen is) felkínál. A szállítást általában 24-48 órán belül vállalják, 17 000 Ft pedig még ingyenes is.

Zsuzsának a biztonság kedvéért le is diktáltam a linket: https://www.humanityaruhaz.hu/termek/ricinusolaj_szuz__castor_oil_gyogyszerkonyvi_tisztasagu.html. Gondolván, hogy gép előtt van, és akár be is tudja gépelni a keresőbe. Ezt persze jól gondoltam, mivel egyből görget is a felhasználási módhoz. El van ámulva a ricinusolaj számos alkalmazási módjától. Mondjuk, azt én sem tudtam, hogy vadászkutyák látásában keletkezett zavar esetén is megoldás lehet a problémára pár csepp ricinusolaj.

Bár Zsuzsát ismerve tudom, hogy muszáj lesz vele felíratnom az e-mail címüket és a telefonszámukat. Nincs még egy olyan zűrös vevő, mint Zsuzsa szerintem. “Zsuzsa, drágám, kérlek, hogy írd fel a humanityaruhaz@gmail.com e-mail címet és a +36 66 999 340-es telefonszámot. Ki tudja, erre még szükséged lehet.” Még megkértem, hogy az ügyfélszolgálati időt is írja fel, munkanapokon 9-12 és 13-17 között lehet őket hívni.

A telefont azonban gyorsan le kellett tennem, mert a teremőr odajött, és rám szólt, hogy az értékesítési munkámat jó lenne, ha befejezném, mivel ennek nem itt van a helye és az ideje. Természetesen egyet is értettem, és szégyenszemre át is mentem inkább egy másik terembe. Valójában, mégiscsak kulturálódni jöttem.