Site Overlay

A gyógytorna nem része a magyar kultúrának

A magyar kúltúra rendkívül gazdag és színes – imádom egyébként, nagyon szeretek elmerülni az ilyesfajta részletekben.
Ha úgy adódik, akkor múzeumokat is szívesen látogatok, bár ott nem szűkül az ízlésem a magyar kultúra témájára. Igazából mindenféle kultúra érdekel. Utazni is pontosan emiatt szeretek annyira, mert nagyon izgalmasnak és tanulságosnak tartom, amikor lehetőség adódik belenézni egy idegen kultúra világába. Tágítja az ember nézőpontját, szélesíti a gondolkodását, szóval minden szempontból hasznos dolog.

Egyik utazásom alkalmával tudatosult bennem az, hogy máshol mekkora figyelmet szentelnek például az egészségmegőrzésnek. Vannak a világnak olyan részei, ahol ez a kultúra szerves részét képezi, és magától értetődő például a mindennapos testmozgás, az egészséges étkezés és a rendszeres szűrések is.

Sajnos a magyar kultúrának ez sehogy sem része, sőt, időnként kifejezetten nehéz helyzetben van az, akinek valamilyen egészségügyi szakemberre van szüksége.

Pontosan ezzel a problémával szembesültem, amikor gyógytornászt kellett kerítenem édesanyám számára. Állami keretek között esélytelen volt, hogy bárhová is kapjunk bármilyen helyet, mert 1-2 éves várólisták vannak. Már azt se tudtuk kivárni, hogy az ortopéd orvos megvizsgálja, inkább magánúton intéztük ezt is.

A gyógytorna esetén is az volt a taktikám, hogy beírtam a keresőbe, hogy “gyógytorna budapest”, és végignéztem, miket dob ki a Google.
Nagyon sok lehetőséget találtam, de a legjobbnak a therapy4u.hu oldal tűnt. Gyorsan kitűnt a többi közül, ugyanis sokkal professzionálisabb és esztétikusabb volt a megjelenése, mégsem tűnt ridegnek. A szövegek nagyon barátságos hangnemben íródtak, és tetszett, hogy annak ellenére, hogy nagyon is professzionális hatást keltettek bennem, mégsem voltak érthetetlen szakszövegek. Ennek köszönhetően sokkal könnyebben megértettem a probléma forrását, és azt is, hogy milyen megoldási lehetőségek jöhetnek szóba, hogyha hát- és vállfájdalomról van szó.

Nem haboztunk, anyukám szörnyű fájdalmai miatt az első adandó alkalommal telefonáltunk időpontért, és szerencsére belátható időn belül tudtak is nekünk adni. A telefonban nagyon-nagyon kedvesek voltak velünk, ami hihetetlenül jól esett. Megmondom őszintén, elszoktunk már ettől a kedves bánásmódtól az állami rendszerben… ott már időnként annak is örültünk, hogyha nem ordított velünk az orvos, kedvességet és megértést már nem igazán vártunk.

Már lassan fél év eltelt azóta, hogy anya jár a therapy4u.hu szakembereihez, és hála az égnek, a gyógytorna nagyon hatásos volt. Anya fájdalmai hamar enyhültek, és a program speciális összeállításának köszönhetően a fájdalomtól nem csak időlegesen, hanem örökre elbúcsúzhat, ha betartja a szakemberek utasításait.
Természetesen a fájdalom megszűnése nem azt jelenti, hogy mostantól kezdve azt csinál, amit akar, hiszen, ha visszatérne a régi életmódjához, akkor biztosan ugyanolyan fájdalmakat tapasztalna egy idő után, mint amivel gyógytornászhoz fordult. A kulcs abban van, hogy fenn kell tartania ezt az aktív életmódot, melynek rendszeres részét képezi a gyógytorna. Ezeket a mozgásokat semmivel sem lehet helyettesíteni, ugyanis ilyen módon egyáltalán nem mozgatjuk normál esetben az ízületeinket (pedig nagyon hasznos és egészséges lenne).

Összességében nagyon örülök neki, hogy ilyen jó helyet sikerült találni anyukámnak. Ha érdekelne Téged is gyógytorna budapest környékén, akkor szívből ajánlom Neked a therapy4u.hu szakembereit! Garantáltan nem fogsz bennük csalódni!
Szívből remélem, hogy idővel majd a magyar kultúra is formálódik, és helyet kap benne az egészségmegőrzés is, ugyanis rengeteg mozgásszervi problémát meg lehetne előzni, ha kicsit jobban figyelnénk magunkra és edukáltabbak lennénk e téren is.