Site Overlay

Az addiktológus segít, ha gondban vagy az alkohollal

Ki az az addiktológus és miért kell felkeresni, ha alkoholproblémákkal küzdesz?

Az addiktológus egy olyan orvos, aki kifejezetten addikciókkal, azaz függőségekkel foglalkozik. Minden függőségnek megvan a maga pszichológiai oka, ezért mindig ajánlott felkeresni egy ilyesmivel foglalkozó orvot, hogyha a probléma gyökerét szeretnénk kezelni. Fontos ugyanis, hogy ne csak magát a látható problémát, hanem a probléma mögött húzódó okokat is feltárjuk és megszüntessük.

A magyar kultúrának fontos mozzanata az ivás, az alkohol, és sajnos, egyes kutatások szerint akár százezer alkoholista is élhet hazánkban, ezeknek pedig csak egy töredéke ismeri el, hogy baj van azzal, hogy sokat iszik, és egy még kisebb hányaduk keres profi megoldást a gondjára.

Pedig a függőségekből fel lehet gyógyulni. Igaz, mindenképpen szükséges a függő elszántsága, a gyógyulni akarás, de ha ez megvan, akkor is célszerű egy ezzel foglalkozó addiktológust keresni, aki tud segíteni a leszokásban és abban, hogy kisebb legyen a visszaszokás kockázata.

Magyarországon sok jó addiktológus van, például a felepulok.hu, családi felépülési központban is van egy, a szakmájában elismert orvos, aki kifejezetten addíciókkal foglalkozik.

Ez az Addiktológiai-és Családkonzultációs központ elég híres, mert olyan emberek dolgoznak itt, akik nem csak tanulták, hogyan lehet leszokni, hanem maguk is megélték, ennek segítségével pedig elég hatékonyan fel tudnak lépni a függőségekkel szemben.

Itt olyan embereknek segítenek, akik alkohol vagy egyéb függőségekkel küzdenek. Az alapítók maguk is voltak ebben a helyzetben, de sikeresen kigyógyultak és azóta segítenek azoknak, akik hasonló problémákkal küzdenek.

Nagyon sok embernek segítettek a módszereik, sokak köszönhetik nekik, hogy felgyógyultak.

Az addiktológiai konzultánsokon és pszichológusokon kívül itt dolgozik még a Nyírő Gyula kórház addiktológiai osztályának vezető főorvosa is és több tapasztalati munkatárs, azaz korábbi felépülők.

Ennél az intézménynél van lehetőség konzultációkra, ahol iránymutatást adnak a függőnek és családjának is, hogy hogyan lépjenek túl, hogyan tudnak leszokni, súlyos eseteknek pedig egy 28 napos bentlakásos felépülési programot is tudnak javasolni.

Ez alatt a 28 nap alatt csoportos terápiákkal és különböző előadásokkal, programokkal segítik hozzá a függőt ahhoz, hogy eldobja a függőségeit és újra normális életet élhessen.

Nagyon sok alkoholfüggő van, akinek szüksége lenne segítségre. Először is az lenne fontos, hogy ezek az emberek elismerjék, hogy baj van, és változtatni akarjanak, különben a 28 nap letelte után újra inni kezdenek majd. Sajnos nem lehet mindenkitől elvárni ezt az akaratot, de akiben akarat van, annak tudnak segíteni itt, hogy többé ne legyen a függőségei rabja, és újra teljes, szenvedélyektől mentes életet tudjon élni.

Az egyik barátom apukája is függő volt, azért ismerem ennyire jól ezt az intézményt. Ő is itt kötött ki, és a 28 nap után szinte egy teljesen más ember lett, sikeres volt a felépülés, letette az italt és már lassan egy éve nem is ivott alkoholt.

addiktológus
addiktológus