Site Overlay

Kultúra az erekben

Pár héttel ezelőtt voltam a Csontváry-kiállításon az egyik külföldi ismerősömmel. Ez önmagában annyira nem nagy hír, hiszen már kétszer is láttam a művész összes festményének gyűjteményét, szóval nem változtatta meg az életemet ez a látogatás.

Nem is annyira esztétikai, mint inkább egészségügyi szempontból volt rám nagy hatással ez a múzeumi kiruccanás: a színesebbnél színesebb kompozíciók látványa közben ugyanis elkezdtem szédülni.

Emlékeim szerint pedig Csontváry művészete azért nem olyan felkavaró: sőt, sokkal inkább megnyugtató az az ecsetkezelés, amelyet a vásznon alkalmaz, noha a bizonyos képei eléggé monumentálisak.

Szó, ami szó, a lényeg, hogy biztos voltam benne: a tüneteimért valószínűleg nem a művészettel való találkozás felelős.

Másnap fel is kerestem a háziorvosomat: valóságos kabaré az a rendelő. Valami váratlan, szokatlan, abszurd és / vagy groteszk esemény mindig történik ott, hogyha valamiért vizitációra kell mennem.

Ezúttal maga a várakozás volt az abszurdum: keresztbe tett lábakkal vártam a “hívó szóra”, amíg a többi páciens vizeletmintát tartalmazó üvegcsét szorongatott a kezében. Nem is nagyon tudtam mit kezdeni ezzel a helyzettel: próbáltam valahogyan visszafojtani a fel-felkúszó nevetésemet.

Miután végre sorra kerültem, és a doktor úr elvégezte rajtam a szükséges vizsgálatokat, fény derült a szédülések titkára: egyszerűen vitaminhiányban szenvedtem.

Főleg B-és C-vitamin szedését javasolta az orvos, de azt mondta, hogy a multivitamin-szedéstől sem tart vissza.

Ehhez ajánlotta nekem a netbiobolt.hu nevezetű oldalt, ami egy multivitamin biobolt, ahol sokkal egyszerűbben hozzájuthat az ember a számára szükséges vitaminokhoz és multivitaminokhoz, mint pl. egy zsúfolt gyógyszertárban, ahol vagy sokat kell várni a sorra kerülésre, vagy pedig nincs is készleten az általunk keresett orvosság.

Persze, a vitaminok azért nem tekinthetők úgy gyógyszernek, mint pl. egy fájdalomcsillapító: ez világosan fel is van tüntetve a netbiobolt.hu nevezetű oldalon.

A weblapról azt is megtudhatjuk, hogy valamilyen váratlan élethelyzet, diéta, vagy pedig a tápanyagszegény étrend könnyedén idézhet elő valamilyen vitaminhiányt a szervezetünkben. A multivitaminok tulajdonképpen ehhez nyújtanak nekünk segítséget: folyamatos szedésükkel megelőzhetjük az ilyen hiányállapotok kialakulását, illetve tartósan elláthatjuk szervezetünket azokkal a fontos szerves anyagokkal, melyek feltétlenül szükségesek annak zavartalan működéséhez.

Ha ilyesmi problémával küzdenénk, valójában csak annyi a dolgunk, hogy beírjuk az internetes keresőbe pl. azt, hogy “multivitamin biobolt“, és máris szembe találhatjuk magunkat a netbiobolt.hu adott aloldalával.

További előnye még a netbiobolt.hu nevű oldalnak, hogy nemcsak egy adott korosztálynak, vagy nemnek kedvez a kínálata: külön találhatunk itt férfiaknak és nőknek való készítményeket, sőt, még a gyerekek is rálelhetnek itt a számukra megfelelő multivitaminra. Bár azt nem hinném, hogy a gyerekek épp vitaminok után kutatnának az interneten, de sosem lehet tudni. A kíváncsiság kifürkészhetetlen.

A netbiobolt.hu segítségével én is rábukkanhattam végre a számomra ideális multivitaminra: meg is rendeltem mielőbb, és – mióta szedem – azóta sokkal egészségesebbnek és energikusabbnak érzem magam.

Ennyiféle multivitamint más bioboltban nem igazán lehetne találni.